Nemzeti programként került nevesítésre

Kiemelt figyelmet kap az ELI-lézerprojekt

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) kiemelt figyelemmel kíséri az ELI-lézerprojekt megvalósítását.

2012.10.02 13:20MTI

A helyettes államtitkár felidézte, hogy a kormány 2011-ben megerősítette az ELI-projekt továbbvitelét, amely "nemzeti programként került nevesítésre. Ez azt jelenti, hogy az NFM-en belül kiemelt figyelmet kell fordítani a program megvalósítására".

Földi Enikő kiemelte: az elmúlt időszakban átalakították ELI-HU Nonprofit Kft., a megvalósítást végző cég tulajdonosi szerkezetét és fel is tőkésítették azt. Mint fogalmazott, két hónapon belül lezárhatják a tárgyalásokat az Európai Unióval, az egyeztetések után pedig várhatóan a jövő év elejére elkészülhet a végleges pályázati anyag.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.