Hétvégén láthatták először

Ritka tüskésteknős a prágai állatkert új lakója

A prágai Európa második állatkertje, amelyben sikerült kikeltetni egyet a ritka tüskésteknősből (Heosemys spinosa).

2012.09.03 21:29MTI

Az intézmény látogatói a hétvégén nézhették meg először az apró állatot. A tüskésteknősök szaporításának legnehezebb része a keltetés, ezek a teknősök ugyanis egyetlen tojást raknak, amelynek biztosítani kell a 24-29 Celsius fokos hőmérsékletet. A kis állat 53 milliméter hosszú és 38 gramm súlyú volt kikelésekor. A fiatal teknősök nem hasonlítanak szüleikre, leginkább egy tobozra emlékeztetnek.
 
A szülők azon tízezer állat közül kerültek ki, amelyeket az Állatkertek és Akváriumok Európai Szervezete mentett meg attól, hogy ázsiai konyhák fogásaiként végezzék - néhány éve egy Hongkongba tartó hajóról mentették ki őket. Az akció keretében a világ különböző állatkertjeibe kerültek a teknősök, ezáltal a prágai állatkert is néhány száz új lakóval gazdagodott. A másik tüskésteknős, amelynek sikerült kikelnie, a brit Csatorna-szigetekhez tartozó Jersey-szigeten törte át a tojáshéjat a Gerald Durrell által alapította Durrell Wildlife Conservation Trust nevű szervezet intézményében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.