Torinak le kell szoknia

Rehabra küldték a dohányos orangutánt

Az indonéziai állatkert dolgozói egy rehabilitációs célokat szolgáló szigetre költöztették Torit az orangutánt, hogy leszokjon káros szenvedélyéről.

2012.07.27 13:36Konrád - ma.hu

A Jáva közepén fekvő Solo állatkert egyik fő látványossága Tori, az orangután, immár egy évtizede szívja el a látogatók által bedobált cigarettákat. Didik nevű párja kíséretében most elköltöztették az állatkertből abban a reményben, hogy megszabadíthatják függőségétől.

Tori kezdetben az embereket utánozva szokott rá a cigarettára. A nézelődők bedobták cigarettájuk a ketrecbe, amiket Tori összeszedett és ujjai között tartva nagyokat szippantott belőlük. Didik ezzel ellentétben igazi anti-dohányos, aki eltapossa és kidobálja a behajigált csikkeket.

„Az indonéz állatkertek közös problémáját jelentik a neveletlen látogatók” - mondta el Lilik Kristianto igazgató a Jakarta Globe újságnak. “Noha mindenhol kint vannak a táblák, amik tiltják az állatok etetését és dohánnyal való kínálást, továbbra sem veszik figyelembe”. 

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.