Szinte minden végítélet így kezdődik Hollywoodban

Vírussal gyógyítanák a nikotin-függőséget

Egy New Yorki laboratórium tudósai azt állítják, jelentős előrelépést tettek a nikotinfüggőség elleni harcban.

2012.06.29 14:49Konrád - ma.hu

A tudósok egy újfajta oltást kísérleteztek ki, ami segíthet a függés leküzdésében és az eddigi eredmények alapján sikeresnek vélik a módszert.  Ha a Weill Cornell Medical College laboratóriumának kísérletei a jövőben is pozitív eredményeket hoznak, akkor elképzelhető, hogy képesek lesznek a függősséget egyetlen injekcióval megszüntetni.

Egy ártatlan vírust - mely módosítja a májsejteket - fecskendezve az emberi szervezetbe a tudósok képesek lesznek módosítani a test kémiáját

Egy ártatlan vírust az emberi szervezetbe fecskendezve, módosulnak a máj sejtjei, amely így nikotin antitesteket termel. Ezután a szervezet nem akar több nikotint magába engedni - ezzel gyakorlatilag elűzve a cigaretta utáni vágyat. “Ezek az antitestek úgy viselkednek, mint egy kis Pac-Man, ami a vérben utazik és felfalja a nikotint, ezáltal az nem jut el az agyba és nincsen jutalomérzet” - mondta el Dr. Ronald Crystal a labor elnöke.

Hozzátette, a krónikus nikotinfüggőség legyőzésére a legjobb megoldásnak azt tartja, hogy vadászatra küldik ezeket az antitesteket, amik még azelőtt kitisztítják a vért, mielőtt a nikotin bármilyen biológiai hatással lehetne a szervezetre. Az új csodaszert egyelőre csak egereken tesztelték, de valószínűleg az emberkísérletek fázisa is közel van.

Dr. Crystal bízik abban, hogy hamarosan segíthet azokon a milliókon, akik eddig sikertelenül próbáltak meg leszokni a dohányzásról kipróbálva az összes jelenleg ismert módszert, de kénytelenek voltak rájönni, hogy nikotinfüggőségük erősebbnek bizonyult.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.