Bebalzsamozzák Magányos George-ot

Az elpusztult galápagosi óriásteknős

A kihaló fajok jelképévé vált Magányos George (Lonesome George) galápagosi óriásteknős földi maradványait bebalzsamozzák és kiállítják Santa Cruz szigetén - jelentette be az ecuadori környezetvédelmi miniszter.

2012.06.26 20:08MTI

Marcela Aguinaga kedden azt közölte az újságírókkal, hogy a boncolás megállapította, Magányos George végelgyengülésben múlt ki. A feltételezések szerint a hüllő százéves volt.

Magányos George a Pinta-szigeti óriásteknősöknek (Geochelone nigra abingdoni) valószínűleg utolsó képviselője lehetett és nem hagyott hátra utódokat. 1972-ben fedezték fel a Pinta-szigeten, azóta a Charles Darwin kutatóállomáson élt.

Az idők folyamán az ecuadori szigetvilág egyfajta nagykövetévé vált, amelynek egyedülálló élővilága ihlette Charles Darwin evolúciós elméletét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.