A NASA közzétette a fotót

A Szojuz és a Progressz a Nemzetközi Űrállomás egymilliomodik felvételén

Elkészült az egymilliomodik felvétel a Nemzetközi Űrállomás (ISS) fedélzetéről. A képet az amerikai űrkutatási ügynökség, a NASA tette közzé.

2012.04.04 22:30MTI

A fotó az ISS egyik "megfigyelőállásából" készült, amikor a Nemzetközi Űrállomás 386 kilométeres magasságban haladt a Tasman-tenger fölött.

A felvételen két orosz űrhajó, a Szojuz és a Progressz látható, háttérben a Földdel. A kép az Új-Zélandhoz tartozó Déli-sziget déli csücskétől nyugatra fekvő területet, valamint a zöldes színben játszó sarki fény, az Aurora Australis balról jobbra tartó "folyamát" mutatja.

A felvétellel csupán egy gond van: nem tudni, hogy a Nemzetközi Űrállomáson jelenleg szolgálatot teljesítő hat (három orosz, két amerikai és egy holland) asztronauta közül ki készítette. Nagy valószínűség szerint vagy Don Pettit amerikai űrhajós, vagy a szintén amerikai Dan Burbank parancsnok lehetett a szerző.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.