Mélyen vannak a magasság meghódítói

Holdraszálló relikviákat hoznak a felszínre

Az Apollo missziók közül kétségkívül az Apollo 11 küldetése volt a legfontabb, hiszen ennek keretében lépett Neil Armstrong és Buzz Aldrin a Holdra.

2012.03.29 17:41Konrád - ma.hu

Az Apollo 11 1969-ben indult útjára egy Saturn V rakétán. A felszállás után nem sokkal a rakéta öt hatalmas hajtóműve levált és az óceánba zuhant.

Jeff Bezos milliárdos internetmogul most bejelentette, hogy egy, a magánvagyonából alapított projekt fellelte a hatalmas Apollo 11 hajtóműveket több mint 4000 méter mélyen és tervei szerint a közeljövőben a felszínre fogják hozni őket.

Azt nem tudni miképpen sikerült rájuk találni és minden kétséget kizáróan bebizonyítani, hogy a hajtóművek az Apollo 11-hez tartoztak.

Bezos elismerte, hogy a hajtóművek a NASA tulajdonát képezik és reméli, hogy ha felszínre kerülnek, egy múzeumban állítják ki. A NASA megjegyezte, hogy eddig még nem kaptak Bezostól hivatalos megkeresést, így további információkra várnak. Még nem tudni milyen állapotban vannak a hajtóművek és azt sem, milyen módszerrel fogják visszaperelni őket az óceántól.

“Még nem tudjuk, milyen állapotban lehetnek a hajtóművek” - írta Bezos. “Nagy sebességgel csapódtak az óceánba és 40 évig sós vízben voltak. Ugyanakkor, ezeket elég kemény fából faragták, szóval majd meglátjuk.”

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.