Halál a vizeken

Véres fogak: rettentő sokat haraptak tavaly a cápák

Az utóbbi két évtizedben tavaly történt a legtöbb halállal végződő cápatámadás világszerte, összesen tizenkettő.

2012.02.08 18:09MTI

A 2011-es összesített adatokat kedden tette közzé a Floridai Egyetem cápatámadásokat regisztráló egysége.

Világszerte 75 cápatámadás történt tavaly, ezek 16 százaléka végződött halállal, ami kétszerese a megelőző, 2010-es év halálozási arányának. Az elmúlt évtizedben a halálozási arány átlagosan 7 százalék volt. A cápatámadások közül 29 történt az Egyesült Államokban, 11 Ausztráliában, 5 Dél-Afrikában, 4 a Franciaországhoz tartozó Reunion szigeténél, 3-3 Mexikóban és Oroszországban és 2-2 Brazíliában és a Seychelle-szigeteken.

A megtámadott áldozatok 60 százaléka szörfözött, 35 százaléka úszott, 5 százaléka pedig búvárkodott a támadás előtt. A 12 halállal végződő eset közül 3 Ausztráliában történt, 2-2 Reunion szigeténél, Dél-Afrikában, illetve a Seychelle-szigeteken, 1-1 pedig Costa Ricában, Kenyában és Új-Kaledóniában - írja a a LiveScience című ismeretterjesztő portál.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.