Ritkaság a Tropicariumban

Cápafarkú gitárrája érkezett Budapestre

Magyarországon egyedülálló, de a világon is ritkaságnak számító cápafarkú gitárrája érkezett a budapesti Tropicariumba.

2011.12.16 23:48MTI

A mintegy két méter hosszú és fejrészénél is hasonlóan széles állat feje rájáéra, uszonya cápáéra hasonlít. Tajvanról érkezett Bécsbe, ahonnan 120 literes akváriumban szállították át péntek délután Budapestre.
   
Györgyei Nóra, a Tropicarium marketingasszisztense elmondta, hogy a különleges rája nemcsak Magyarországon, de az egész világon ritkaságszámba megy. Ismeretei szerint az Egyesült Arab Emírségekben, Japánban és az amerikai Georgia államban látható ilyen állat.
   
Gitárrájából, mint a legtöbb cápafajtából, a természetben is kevés példány él, így a fővárosi intézmény is régóta várt, hogy saját egyeddel büszkélkedhessen.
   
A nőstény ráját akár megérkezése után azonnal láthatják a látogatók: a cápaakváriumban kap helyet, egyelőre a többiektől elkülönítve. A cápák valószínűleg nagyon hamar átúsznak majd az újonnan érkezett vendég térfelére, de Györgyei szerint nem jelentenek veszélyt a rájára - már csak méreteit tekintve sem.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.