Növekvő jólét - csökkenő halállomány

Ami az ázsiaiaknak jó, a halaknak nem biztos

Az ENSZ tengerszakértői szerint súlyosan veszélyezteti a világ halállományát az ázsiaiak egyre növekvő jóléte, illetve a halászatot segítő anyagi támogatások.

2012.01.24 22:30MTI

Az ENSZ szakembereinek kedden közzétett jelentése szerint a világ halállományának 32 százaléka sínyli meg a túlhalászatot vagy küzd megerősödéséért. A világ mangrove erdőségeinek nem kevesebb mint a fele, míg a halakban gazdag korallzátonyok egyötöde pusztult el a környezetszennyezés és az éghajlatváltozás következtében. 
   
Az ENSZ Környezetvédelmi Programja (UNEP) szerint kevesebb pusztítással járó, kifinomultabb és kevésbé energiaigényes halászati módszerekre lenne szükség az óceánok és part menti területek egészségének visszaállítása érdekében. 
   
Az UNEP vezetésével kezdődött meg egy ötnapos konferencia Manilában a tengeri környezet védelmét célzó intézkedések kapcsán. A találkozón 70 kormány szakértői és illetékesei vesznek részt.

   

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.