Kincset találtak

Fogkefe és babafej - egy sírban San Franciscóban

Az aranyláz idejéből származó használati tárgyak kerültek elő San Franciscóban.

2011.12.27 22:23MTI

A kaliforniai aranyláz korából, és az azt követő időszakból származó használati tárgyak kerültek napvilágra San Franciscóban, a belváros közelében az új közlekedési terminál építése során.

A leletegyüttes 70 használati tárgyat számlál - napvilágra kerültek agyagból készült ópiumpipák, kínai teaedények, francia parfümösüvegcsék, de találtak finom angol porcelán étkészletből származó darabokat, gyógyszeres flakonokat, kézzel festett babafejeket, csontból faragott fogkefét és éjjeliedényt is.

James M. Allen régész szerint leletek százai kerülhetnek még elő.

Mint kifejtette, a területen ír, svéd, német és olasz bevándorlók éltek, ahogy kínaiak is, akik az aranyláz idején érkeztek, majd Kaliforniában maradtak, s építették az utakat és hidakat.

"A lakosság összetétele nagyon gyorsan változott, és a leletek azt mutatják, hogy miként változott a világ" - magyarázta James M. Allen.

A leletekből kiállítást szerveztek, s a tárlat korabeli fényképeket, dokumentumokat, valamint újságcikkeket is felvonultat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.