Pro Natura díjátadás a Föld Napján

Fodor Gábor: Környezettudatos életmóddal megmenthetjük a Földet!

Ahelyett, hogy sajnálnánk, hogy évente csak egy napot szánunk a Földre, inkább örüljünk, hogy Földünket ezen a napon világszerte ünneplik - mondta Fodor Gábor környezetvédelmi és vízügyi miniszter Ipolytarnócon, ahol a Föld Napja alkalmából Pro Natura díjakat és emlékplaketteket, valamint Miniszteri Elismerő Okleveleket adott át.

2008.04.22 14:30kvvm.hu

Ahelyett, hogy sajnálnánk, hogy évente csak egy napot szánunk a Földre, inkább örüljünk, hogy Földünket ezen a napon világszerte ünneplik – mondta Fodor Gábor környezetvédelmi és vízügyi miniszter Ipolytarnócon, ahol a Föld Napja alkalmából Pro Natura díjakat és emlékplaketteket, valamint Miniszteri Elismerő Okleveleket adott át és gratulált a legtöbb szavazatot kapott „Magyarország 7 természeti csodája” címet elnyerő díjazottaknak.

A miniszter figyelmeztetett arra, hogy Földünk jelenleg veszélyben van, és mindannyian sokat tehetünk azért, hogy a környezetet megmentsük, s megóvjuk a következő generációt attól, hogy élethelyzetüket végletesen beszűkítsük.

A Föld megmentéséért már jelenleg is komoly lépéseket kell tennünk – hangsúlyozta a miniszter, hozzátéve: a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium lakossági klímakörútjának is legfőbb célja, hogy az emberekben tudatosítsa: ők maguk is tehetnek annak érdekében, hogy lassítsák a klímaváltozást.

A minisztérium tanulmánya szerint ugyanis akár 7-8 százalékkal csökkenthető az üvegházhatású gázok kibocsátása a lakosság hatékonyabb energiafelhasználásával.

A rekordnak számító, 80 ezer résztvevővel vasárnap megtartott Critical Mass biciklis felvonulásra utalva Fodor Gábor elmondta: szerencsére egyre több bíztató jele van Magyarországon annak, hogy az emberek környezettudatosabban gondolkodnak, s növekszik azok száma, akik fogékonyak a környezeti problémákra és hajlandóak is tenni ellenük.

A környezettudatos életmód az, amellyel megmenthetjük a környezetünket. Tanuljunk azoktól, akik kiváló munkájukkal előttünk járnak ebben! - fogalmazta meg Föld-napi üzenetét a miniszter, aki a hazai természetvédelem érdekében végzett kiemelkedő tevékenységéért Pro Natura-díjakat, Pro Natura Emlékplaketteket és Miniszteri Elismerő Okleveleket adományozott.

A miniszter kiemelte, hogy a kitüntetettek nem kizárólag a szakmának, hanem mindenkinek kiváló példát nyújtanak, aki Magyarországon él. Hiszen sokan közülük oktatási tevékenységükért kapják a kitüntetést, vagy azért, mert sikeresen terjesztették az ökológiai kultúrát, illetve jelentősen hozzájárultak a környezettudatos gondolkozás elősegítéséhez.

[1/4]next
  1. 1. oldal
  2. 2. oldal
  3. 3. oldal
  4. 4. oldal

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.