Nálunk is látható lehet a tűzijáték

Cukkol a renegát műhold - még mindig nem tudni, hova zuhan

Még mindig nem tudni, hová fog esni: a NASA legfrissebb közleményében még mindig azt olvashatjuk, hogy továbbra sem mondható meg a pontos becsapódás helye és ideje.

2011.09.23 10:53idokep.hu

Egy dolog biztos: a 2005 óta működésképtelen szerkezet nem Észak-Amerika felett fog Földet érni - írja cikkében az Időkép.

Péntek este 8 és éjfél között várják a mérnökök az UARS érkezését: ha fél 10 környékén történik a zuhanás, úgy az Ausztria és Csehország felett lezajló események fénye hazánkból is látható lehet. A vártnál korábban, valószínűleg péntek este fog a Földre zuhanni egy régóta kikapcsolt, működésképtelen műhold.

A NASA beszámolója szerint a 6 tonnás UARS (Upper Atmosphere Research Satellite, azaz a Felső Légköri Kutató Műhold) nemsokára eléri a légkört, és ezzel felgyorsul a zuhanása.

Eredetileg az 1991-ben fellőtt műhold érkezését október elejére várták, ám a megemelkedett naptevékenység miatt felhevült a felső légkör, mely így jobban lassította a használaton kívül keringő műtárgyat.

A műhold pontos útvonala Itt Követhető - Kattintson!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.