A Mars flotta zászlóshajóját találták meg

Szenzációs hajóroncsra bukkantak a Balti-tengerben

Történelmi jelentőségű hajóroncsra bukkant egy búvárcsoport a balti-tengeri Öland szigetétől északra.

2011.08.19 20:28MTI

Minden valószínűség szerint a Mars svéd hajóflotta 1564-ben elsüllyedt zászlóshajóját találták meg. A hajó nagysága és a megtalálás helye is erre utal - mondta el az egyik búvár a TT svéd hírügynökségnek.
   
Andreas Olsson, a stockholmi tengeri történelmi múzeum régészeti osztályának vezetője a lelet értékét az 1628-ban elsüllyedt, a stockholmi múzeumban őrzött Vasa hajóéhoz hasonlította, amely az ország egyik legnagyobb turistacsalogató látványosságának számít.
   
Míg a Vasa a hajógyár közelében első útján borult fel, addig a Mars csaknem 450 évvel ezelőtt a dán hadiflotta elleni tengeri csatában süllyedt el.
   
A régészek évtizedek óta keresték a tengerfenéken a Mars hajó maradványait.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.