Kincslelet került elő egy franciaországi ház alól

Aranypénzek egy pince mélyéről

Harmincnégy aranypénz került elő Dél-Franciaországban, Millau városában, egy lakóház pincéjében, a kincslelet értékét százezer euróra (26,9 millió forintra) becsülik.

2011.07.15 07:48MTI

A szennyvízelvezető csövek cseréjekor találták a pénzérméket tartalmazó kis cserépedényt. A legkorábbi aranypénzt 1595-ben verték, a legkésőbbit pedig 1789-ben, a  francia forradalom kitörésének évében.

A legértékesebb a Louis d'or (Lajos-arany), amelyet 1640-ben, XIII. Lajos uralkodás alatt vertek - az aranypénz a becslések szerint 6500 eurót, (1,8 millió forint) érhet - olvasható a BBC News hírei között.
   
A francia törvények szerint a házaspárt illeti meg a kincslelet, mivel az aranypénzek  az ingatlanjukon került elő.

   

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.