Csillagászati megfigyelések az űrtábor keretében

Vízirakéták épülhetnek Sátoraljaújhelyen, július elején

Vízirakéták építése, csillagászati megfigyelések, vetélkedők, kerekasztal-beszélgetések, előadások szerepelnek a Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) idei nyári táborának a programjában, amelyet ezúttal Sátoraljaújhelyen rendeznek július 3-9. között.

2011.07.01 22:32MTI

A tervek szerint a táborba ellátogat Farkas Bertalan magyar űrhajós.
   
A MANT 1994 óta nyaranta rendezi meg az űrkutatás, az űrtevékenység iránt érdeklődő 14-18 éves fiatalok részére a nyári tábort.
   
A Magyar Asztronautikai Társaság közleménye szerint a táborlakókat érdekes előadásokat hallhatnak például az űrrepülés fél évszázadáról, az amerikai űrrepülőgépek 30 évéről, az űripar nagyjairól, a sötét égbolt védelmének fontosságáról, a Mars kutatásáról.

Lesznek kerekasztal-beszélgetések a földönkívüli élet és intelligencia kereséséről, ahogy vetélkedők is. Diákok legóból készült rovert irányítanak majd, illetve vízirakétákat indítanak.
   
Az idén először az ismeretterjesztő előadások egy része a helyi érdeklődők számára is nyilvános lesz.

A nagyközönségnek szánt ingyenes, nyilvános programok sorában kedden a Mars-kutatás legújabb eredményeiről tartanak előadást, szerdán pedig A szomszédos égitestekre, és még tovább! címmel rendeznek a fiatalokkal beszélgetést az űrkutatásról. Ezt követően kerül sor a Csillagászati világképünk változásai az ókortól az űrkorszakig című előadásra.
   
Both Előd,a Magyar Űrkutatási Iroda igazgatója csütörtökön Európa hordozórakétáiról beszél.
   
Az űrtáborral kapcsolatos részletes információ a MANT honlapján http://www.mant.hu/magyarurtabor érhető el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.