Nagy siker: újabb ezüst!

Második helyen zárt az Oxxo csapata Jarama-ban!

Örül az Oxxo csapata! Szombaton véget ért a 2008-as TRIPA bajnokság - az Oxxo csapata egy ezüst éremmel lett gazdagabb!

2008.10.06 14:29ma.hu

Igazi bajnoki hangulat volt szombaton az Oxxo Racing csapatánál, ugyanis Szobi Balázs a TRIPA Challenge 2008-ban megőrizte második helyét és végül 30 ponttal előzte meg a mögötte lévő - ugyancsak MAN kamionnal versenyző - orosz Konovalov-ot!

Elég nagy volt a tolongás a 3., 4. és 5. hely környékén, ugyanis alig 5-6 pont volt a különbség a versenyzők között. Szobi Balázs elégedett az eredménnyel, összpontszáma 200 fölött van és elmondása szerint a végére minden fantasztikusan jól működött.

Az utolsó versenyen mindenképp fontos volt a célbaérés és, hogy a kamiont is amennyire lehet karcmentesen célba juttassa legalább a 12. helyen. Ennek Balázs eleget is tett - ebben ismét sokat segített a 4-es rajtszámú versenyző -Jochen Hahn - aki ugyancsak egy MAN kamionnal versenyzett, és aki az Eb-ranglista 4. helyén zárta az idei truckrace szezont.

Jochen-el pályarajzott készítettek, a német versenyző kamionjába betettek egy kamerát amivel átvették a pályaíveket, megbeszélték, hogy bizonyos sebességi tartománynál milyen sebességgel kell mennie Balázsnak a kamionnal ahhoz, hogy minél jobb eredményt érjen el.


A szombati időmérőt Balázs a 14. helyen zárta, majd a quali részen javított ezen és a 12. helyen pozícionálta magát. Ezt a helyet meg tartotta a cup race alatt is, ezzel a TRIPA második helye biztosítva volt számára.

A Jarama-i évadzáró fantasztikusra sikeredett - mesélte Balázs, aki szerint legalább olyan nagy volumenű és professzionális volt, mint a Nürburg-i, vagy a Le Mans-i.

A csapat nagyon jó évet zárt. Kezdő, privát csapatként a TRIPA-ban megszerzett második hely egy remek helyezés és becsülendő, hogy az Oxxo csapata olyan versenyzőkkel tudott lépést tartani, akik gyári támogatást élveztek végig a versenyek során, akik számára nem ez volt az első futam és akik jóval komolyabb technikával rendelkeznek.

A díjkiosztó szombaton este fél hatkor volt, és az Oxxo csapatának nem csak a TRIPA második helye dukált, hanem ők kapták az év újoncai díját is, sőt az egyik legközkedveltebb címet is.

A csapat mindent megtett a jó eredményért, és ez meg is hozta gyümölcsét. A vasárnapi futam már csak méltó befejezése volt egy ilyen nagyszerű végeredménynek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.