Fejfájásról - a természetgyógyász

Az életvitel, a természettől való eltávolodás következményeként gyakori panasz a fejfájás, amely riasztó jelzés a szervezet részéről - figyelmeztetés, hogy valami nincs rendben.
2004.12.09 22:16

Svédkeserű borogatás is hasznos lehet, ha szempanaszaik vannak, szemerőltetés, könnyezés, gyulladás. Ilyen esetben a tarkóra vagy a homlokra helyezzünk svédkeserűvelé átitatott gézdarabot. Előtte a bőrt tanácsos bekenni körömvirág kenőccsel. Legalább 15-20 percig hagyjuk rajta, közben relaxáljunk. Kiegészíthetjük a kezelést ha esténként szemcseppet adunk a szembe. / szemvidítófű, búzavirág, cickafark, szarkaláb, aloe stb./

-Klímax idején, a változás korában gyakran lép fel fejfájás más tünetekkel együtt. Javasolhatjuk az alábbi teakeverék fogyasztását: orbáncfű, citromfű, komló vagy cickafark továbbá palástfű vagy pásztortáska egyenlő arányú keverékéből készült forrázat naponta történő fogyasztását.
-A pszichoszomatikus zavarok tipikus tünetei a migrénes rohamok. A gyógyteák mellett meg kell tanulni a lazítást, a kikapcsolódást, a meditációt az ilyen típusú egyéneknek.
-A negatív stressz okozta fejfájásnál csökkentsük a stresszérzékenységet idegerősítő gyógykezeléssel. Ide tartoznak egyes gyógyteák is, mint a macskagyökér, komló, citromfű, levendula, amelyeket belsőleg és külsőleg is / fürdő készítése / célszerű használni. Utóbbi esetben egy marékkal főzzünk fel pár percig 3 liter vízzel, ezt adjuk 15 perc állás után a fürdővízhez és 20 percig maradjunk benne.

A pszichoszomatikus indíttatású krónikus fejfájást fizikális és gyógyterápiákkal csak enyhíteni lehet, gyógyítani csak a lelki problémák rendezésével.







Gllich István
természetgyógyász

prev[3/3]
  1. 1. oldal
  2. 2. oldal
  3. 3. oldal

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!

Kapcsolódó írások:

Könyv: Bástyai Frigyes: A fejfájás gyógyítása

Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.