Fejfájásról - a természetgyógyász

Az életvitel, a természettől való eltávolodás következményeként gyakori panasz a fejfájás, amely riasztó jelzés a szervezet részéről - figyelmeztetés, hogy valami nincs rendben.
2004.12.09 22:16

Ajánlott gyógynövények:

Csalántea: magas vitamin és ásványianyag tartalma javítja a szervezet ellátását, vastartalma kedvezően befolyásolja a vérképet. Közvetve hozzájárul a sejtek jobb O2 ellátásához. Napi 2 csésze / 1/2 liter / tea 3 hetes kúrában megszüntetheti a krónikus fejfájást.

Citromfű: mellékhatás nélküli idegnyugtató. Segít az ideges típusú fejfájások csökkentésében. Napi 2 csészével az előző teával keverve forrázat formájában fogyasztható.

Orbáncfű: fényre nem érzékeny egyének szorongását csökkenti, javítja az általános kedélyállapotot, főként a depresszióra hajlamosak számára. Napi 2 csészével főzzünk. A hatás 1 hónap után jelentkezik.

Borsmenta: ha a fejfájás émelygéssel hányingerrel párosul, akkor a fejfájást az alapprobléma megszüntetésével tudjuk gyógyítani. Ilyenkor napi 3 csésze borsmenta tea forrázattal elkészítve segíthet. Jól kombinálható csalánnal, citromfűvel.

Zsályatea, mályvatea javasolható ha a fejfájást bélfertőzés előzte meg. Ilyenkor ne erőltessük az evést az amúgy is étvágytalan beteggel. Ennek a teának fogyasztása bélfertőtlenítő hatású. A zsályatea főzete kiváló baktériumölő, a mályvatea nyálkaanyaga hatásos nyálkahártya bevonó, ami a bélpanaszok gyógyításában és a fejfájás megszüntetésében egyaránt segít.

Echináceacseppek: meghűléssel kapcsolatos arc-, orr-, homloküreggyulladások gyakran váltanak ki kellemetlen fejfájást. Ilyenkor napi 3x20 csepp, melyet a bíborkasvirág / Echinácea / gyökeréből vagy virágjából nyerhetünk. Ajánlott az első három napon kétszeres dózist alkalmazni. Mellékhatástól nem kell tartanunk. Legcélszerűbb gyógynövényboltokban beszerezni. Az ilyen fejgörcsöt enyhítheti a homlok és halánték bedörzsölése eukaliptusz vagy borsmenta olajjal, vagy inhalálás ezekkel, kiegészítve kakukkfüves, kamillás fürdőkkel.

Fagyöngytea reggel és este egy csészével vérnyomás szabályozó hatása miatt alkalmas a magas vérnyomás miatt bekövetkező fejfájások kezelésére, amely a szívre is kedvezően hat. A tea áztatással készül.

Szennalevél, kutyabengekéreg, málnalevél, körömvirág, borsmentalevél teakeveréket javasoljuk krónikus székrekedés következményeként kialakult fejfájás ellen. Ha mozgásszegény életmód miatt keletkezett a székrekedés, akkor ajánlatos a séta, a több mozgás a jóga a gyógyteák mellett. Az anyagcsere normalizálása után általában a fejfájás is elmúlik.

prev[2/3]next
  1. 1. oldal
  2. 2. oldal
  3. 3. oldal

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!

Kapcsolódó írások:

Könyv: Bástyai Frigyes: A fejfájás gyógyítása

Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.