Kupé-kabrió készül a Renault Twingoból

Egy francia magazin értesülései szerint már fejlesztik az új Renault Twingoból a kupé-kabrió változatot, a sportos újdonság jövő tavasszal mutatkozhat be. Emellett a Kangoo-t is rövidesen lecseréli a Renault.
2007.07.10 07:55, Forrás: A5

A hírek szerint a Renault is beszáll a kisméretű kupé-kabriók (CC) harcába, a franciák állítólag a második generációs Twingo alapjait felhasználva fejlesztik saját modelljüket. A magazin értesülései szerint a CC-n már hónapok óta dolgozik a Renault, ezért a sorozatgyártású modell már a 2008-as Genfi Autószalonon bemutatkozhat, az értékesítés pedig a kiállítás után pár hónappal meg is kezdődhet. A Twingo CC a kategóriatársakhoz (Opel Tigra Twintop, Ford StreetKa) hasonlóan kétülés lenne, de a tető nem két vagy három kisebb részből állna össze, hanem a Ferrari 575 Superamericánál látott módon egyben hátrahajtódna a csomagtér fedelére.

A Twingo karaktere ezért elég sajátos lehetne, karosszériájának formája a Lotus Elise-re hasonlítana. Az autó alapárát 15 ezer euró (kb. 3,7 millió forint) körül képzeli el a Renault, míg a motortérben a Twingo erőforrásai dolgoznának, de a 100 lóerős 1,2-es turbómotort 120 lóerősre erősíthetik. A CC a többi Twingoval ellentétben nem Szlovéniában, hanem a Renault Sport dieppei gyárában készülne.

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!

Kapcsolódó írások:

A Renault Mégane az első francia alkoholista, aki városban 13 litert is megiszik A Renault új modelljei Genfben

Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.