A Honda bevezette az új Type R-t a Civic-palettára

A Honda Motor Co., Ltd. bejelentette, hogy piacra dobta a vadonatúj Civic Type R-t, amely a Civic hamisítatlanul sportos kiadása tovább emelt vezetési élménnyel. Az új Civic Type R Japánban már kapható.
2007.07.03 08:14, Forrás: honda.hu

Új Civic Type R

Ezt az új Civic Type R-t úgy hangoltuk, hogy a lehető legjobb vezetési élmény érdekében a vezető minden körülmények között - még a versenypályán is - eggyé váljon az autóval.


A vadonatúj Civic Type R különleges hangolású, 2,0 literes szívómotort kapott, amelyhez hatfokozatú manuális váltómű kapcsolódik. A könnyebb, ugyanakkor merevebb kocsiszekrény, a különlegesen hangolt felfüggesztés, valamint a 18 collos könnyűfém keréktárcsák és a nagyméretű, 17 collos első féktárcsák mind azt szolgálják, hogy a Civic Type R teljesítménycsomagjának határai még jobban kitolódjanak. Az új fejlesztésű aerodinamikai eszközök tovább javítják a teljesítményt nagy sebességnél, ugyanakkor az autót laposabbnak, szélesebbnek és agresszívebbnek láttatják. Az első sportülések, a különleges műszerfal és a többi teljesítményorientált kiegészítő garantálják a könnyedebb és agilisabb vezetési élményt.


A Type R modelleket úgy alakították ki, hogy a lehető legnagyobb mértékben kiaknázzák az alapmodellben rejlő potenciált, és versenyautós vezetési érzetet keltsenek. Az első ízben az NSX-sorozatban 1992-ben kínált Type R-modell 1995-ben az Integrában, majd 1997-ben a Civic-ben is megjelent. Ez a legújabb Civic Type R 15 éves technológiai fejlődés gyümölcse, s a Honda versenyszellemének legújabb kifejezése.

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!

Kapcsolódó írások:

Monzában debütál a Honda jövő évi motorja

Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.