A Renault Mégane az első francia alkoholista, aki városban 13 litert is megiszik

A franciák első bioetanol-benzin keverékkel (E85) meghajtott autói Európában a Renault Mégane Hatch és Sport Tourer modellek. Brazíliában már 2004 óta forgalmazzák a Clio és a Mégane E100-al is működő változatait.
2007.06.25 09:47, Forrás: 4x4online.hu

Az alternatív üzemanyaghoz a Mégane 1.6 literes, 16 szelepes 105 lóerős motorját alakították át úgy, hogy benzinnel és a 85% alkoholt és 15% benzint tartalmazó E85-el is egyformán gazdaságosan működjön, valamint automatikusan felismerje az alkalmazott üzemanyagot. Változtattak az üzemanyagtartályon, a befecskendező rendszeren és az égéstereken, felhasználva a dél-amerikában szerzett tapasztalatokat. Brazíliában már 2004 óta forgalmazzák a Clio és a Mégane FlexFuel-es változatait. A két új modell első ránézésre nem különbözik a tisztán benzinhajtású Mégane-tól, ráadásul nem is sokkal drágábbak, az árkülönbség Franciaországban csupán 200 euro. Június végétől kerülnek az európai Renault-kereskedőkhöz. Bővebben a témáról ide kattintva olvashat!

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!

Kapcsolódó írások:

A Renault új modelljei Genfben

Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.