Chevrolet Captiva - új, dízelmotoros kompakt SUV

Az európai utakhoz és vásárlói igényekhez hangolt jármű erőforrása kétliteres, 150 lóerős közös nyomócsöves, közvetlen befecskendezéses dízelmotor. A motor gyártására a GM új üzemet épített Dél-Koreában.
2007.02.23 08:58, Forrás: 4x4 online

Motor, futómű, hajtás

A Captiva az első dízel hajtású kompakt SUV a Chevrolettől. A most első ízben használt 16 szelepes erőforrás legnagyobb teljesítménye 110 kW (150 LE) 4000/perc fordulatszámon, maximális forgatónyomatéka 316 Nm 2000/perc fordulaton. Vegyes üzemű norma szerint mért átlagfogyasztása 7,6 liter 100 kilométerenként. A dízel mellett két benzinmotoros változatban (2.4 literes négyhengeres, illetve 3.2 literes V6-os) is a szalonokba kerül. Az alapmotor egy 2.4 literes soros DOHC négyhengeres benzinmotor.

Legnagyobb teljesítménye 104 kW (142 LE) 5200/perc fordulatszámon, forgatónyomatéka 224 Nm 4000/percnél. Átlagos üzemanyag-fogyasztása 9,9 liter/100 km. A csúcsmodell 3.2 V6 erőforrása 165 kW (225 LE) teljesítményre képes 6000/perc fordulaton, legnagyobb nyomatéka 3500/perc fordulaton 308 Nm. A motor átlagfogyasztása 11,7 l/100km. A felfüggesztés elöl McPherson tagból, hátul független négylengőkaros konstrukcióból áll. A Captiva két- és négykerékhajtással választható. Utóbbi aktív, automatikusan kapcsolódó összkerékhajtási rendszer. Ez a menetviszonyok függvényében szükség esetén egy elektronikusan szabályozott elektromágneses tengelykapcsolón keresztül kapcsolja be a hajtásba a hátsó tengelyt.

Komfort

Az autó alapkivitelben ötüléses, opcióként hétüléses kivitelben is rendelhető. Minden ülés (beleértve a jobb elsőt is) előre- és lehajtható, így teljesen sík rakodófelület alakítható ki. A csomagtér ötszemélyes kivitelben 405 literes. A széles csomagtér-ajtón külön felnyitható a hátsó szélvédő. A fedélzeti információs rendszer kijelzőjén megjeleníthetők az elektronikus klímaberendezés és az iránytű adatai, a külső hőmérséklet, az átlagos üzemanyag-fogyasztás, a jármű átlagsebessége, valamint a tankolásig megtehető távolság.
A szórakoztató-információs egység az LT változaton nyolchangszórós kiépítésésű, 4 x 45 Watt teljesítményű erősítővel, műszerfalba épített hatlemezes CD-váltóval.

Biztonság

A Captiva ugyancsak az első olyan modell a Chevrolet európai választékában, amelyhez ESP (menetstabilizáló elektronika) is rendelhető. Az ESP némely modellen olyan kiegészítő funkciókat is ellát, mint a HBA (hidraulikus fékrásegítés), a HDC (hegymeneti elindulás-segítés) és az ARP (borulás-gátlás). A teljeskörű biztonsági felszereltség része a dupla első légzsák, az oldallégzsákok és némely modellen a függönylégzsák, valamint térdvédő borítás, biztonságiöv-előfeszítő és överő-korlátozó az első üléseken. A hengeres, prizmás fényszórók, a LED irányjelzők az autó szolgáltatásait erősítik.

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!

Kapcsolódó írások:

Az új Chevrolet Captiva: kompakt SUV Európának

Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.