Folyamatosan változik a 0608-as nyomtatvány, és még csak nem is közli az Apeh, hogy mit is változtatnak rajta

A nyomtatványt nap mint nap változtatják, ki tudja mikor lesz már végleges. Legalább a változtatásokat írná le az Apeh a honlapján. De nem, ehelyett nekünk kell kitalálni mi is változott.
2006.05.16 14:15, Forrás: ma.hu

A havi elektronikus bevallás nyomtatványai mindig újabb és újabb változatban jelennek meg az Apeh honlapján. Fel is hívják a figyelmünket, hogy mindig a legújabb nyomtatványt töltsük le és azt adjuk be.

Nem meglepő, hogy változik a nyomtatvány, hiszen most merülnek fel kérdések, észrevételek a használat során. De talán elvárható lenne az adóhatóságtól, hogy pár sorban közölje, mi is volt a változás oka és ne nekünk kelljen kitalálni, hogy mit változtattak: csak ellenőrzési szempontokat vagy a nyomtatvány sorait érintő dolgokat.

Úgy látszik, nem csak a bevezetés volt nehézkes, a használat is az lesz, hiszen nem vagyunk a kellő információ birtokában, így mindig sorról sorra százszor végig kell néznünk a nyomtatványt, mielőtt beadnánk Ügyfélkapun keresztül az adóhivatalnak.

És mindannyian állítjuk, hogy ilyen körülmények között nem jogos a büntetés a "türelmi idő" alatt és még utána sem.

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!

Kapcsolódó írások:

Teljes káosz a havi elektronikus bevallás körül 0608, 06081K még sehol?! Mi lesz még itt?! Egy bevallás többféle tervezetben... A 0608-os bevallás még mindig csak tervezet formában létezik. A 06581-es és a 06081-es nyomtatványok beküldési határideje 2006. február 20.-a Betarthatatlan határidők...későn jelennek meg a 2006-os nyomtatványok, leírások Végre megjelent a 2006-os kilépő adatlap.... Tovább nehezíti az APEH a könyvelők életét, hibásak az ellenőrző programok Még mindig nincs 2006-os kilépő adatlap, se magán-nyugdíjpénztári program...

Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.