Piros hajpánt menstruáció idején - vajon a munkaszerződésbe is rögzítették?

Pokoli körülmények várják a Lidl-be belépő munkatársakat - derül ki német szakszervezeti szövetség, a ver.di "Fekete Könyvéből".
2006.07.18 08:09, Forrás: Világgazdaság

A kiadvány az áruházlánc a dolgozóival való embertelen bánásmódját fedi fel. Néhány illusztráció a könyvből: a Lidl alkalmazottait rendszeresen átkutatták, ami odáig ment, hogy a parkolóban hagyott autóikat is gyakran átvizsgálták, nincs-e bennük lopott holmi.

Az uzsonna- vagy ebédszünetben elfogyasztott, az áruházban vett termékek csomagolására az alkalmazottaknak nem csak fel kellett ragasztaniuk a vásárlást igazoló számlát, de azt felettesükkel is láttamoztatniuk kellett, akkor is, ha csak egy pohár joghurtról volt szó.

Érdekes módon a fenti állításokat a Lidl vezetői nem is próbálták cáfolni. Sőt, Klaus Gehrig, a Lidl vezérigazgatója azzal indokolta a rendszeres átvizsgálásokat, hogy évente 250 millió eurós kár éri a céget a lopások miatt, és ennek feléért szerinte az alkalmazottak a felelősek.

A Lidl a Fekete könyv szerint minden megtesz, hogy megakadályozza a munkahelyi szakszervezetek létrejöttét, ahol pedig azok mégis megalakulnak, ott a cég helyi struktúráját olyan módon alakítja át, hogy azzal a szakszervezet is megszűnjön.

A legkirívóbb esetről azonban a német élelmiszeripar lapja, a Lebensmittelzeitung számolt be: e szerint a Lidl cseh áruházaiban piros hajpánt viselésére kötelezik a menstruáló nőket, akik így gyakrabban járhatnak vécére.

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!

Kapcsolódó írások:

Terjeszkedik a Lidl - Budapest következik Figyelőlistára került a Lidl "Nincs félelem légköre" - Megszólal a Lidl Színt vallott forgalmáról a Lidl Össztűz alatt a Lidl

Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.