Félmilliárd forintnyi Széchenyi hitel landolt csalók kezében

Tízhavi nyomozás után kiderült: több, mint félmilliárd forintnyi Széchenyi-hitelt vettek fel csalók, akik tucatszám vásároltak fel vagy alapítottak cégeket a hitel megszerzése érdekében.
2006.01.18 06:49, Forrás: Magyar Hírlap

hirdetés

A rendőrség mára 117 ilyen céget derített fel, a fő haszonélvezők neve azonban egyik okiraton sem szerepel. Főleg eladósodott vállakozásokat vásároltak fel, melyeket utána néhány nap alatt "kikozmetikáztak", hogy felvehessék az egyenként ötmilliós hitelt. Az ügyben eddig hatvan gyanúsítottat hallgattak ki, és két szervezőt sikerült is azonosítani, akik előzetes letartóztatásba kerültek. A felvett százmilliók egy részét, és néhány ingatlant is sikerült a rendőrségnek zár alá vennie.

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!

Kapcsolódó írások:

Széchenyi kártya az interneten Tízmilliós hitelkerettel is igényelhető a Széchenyi-kártya Széchenyi-terv: elnyert támogatásokat tartott vissza a GKM Pártkampány a Széchenyi-terv? - miért tartják Kellert?

Belépés és regisztráció hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.