Unokahúga szerint nem stimmel Ingmar Bergman DNS-e

Elcserélték csecsemőkorában a világhírű rendezőt?

Könnyen lehet, hogy Ingmar Bergman nem az, akinek eddig hittük. Rendezői munkássága persze továbbra is megkérdőjelezhetetlen, de származása körül bizonytalanságok merültek fel.

2011.05.28 10:29ma.hu / MTI

Ingmar Bergmanról nemcsak a világ, de maga a híres rendező is egészen 2007-es haláláig úgy tudta, édesanyja Karin Bergman volt. Unokahúga, Veronica Ralston azonban most megjelent könyvében azt állítja, valójában Bergmant még a születésekor elcserélték, és ezt a kijelentését genetikai vizsgálatok eredményeire alapozza.

Az írónő a Dagens Nyheter című lapban jelentette meg azokat az eredményeket, amelyek az ő és híres nagybátyja DNS-vizsgálatakor születtek, eszerint nincs közöttük vérségi kapcsolat.

A könyvben feltárt részletek szerint Karin Bergman 1918-ban egy súlyosan beteg kisfiút hozott a világra, egy nagyon nehéz szülést követően. Ralston feltételezései szerint nem sokkal ezután cserélték el a gyermeket egy másik, egészséges kisfiúra, akit később a világ Ingmar Bergmanként ismert meg.

A rendező rokonsága egyelőre fenntartásokkal kezeli a felröppent híreket, azzal együtt, hogy Daniel Bergman, a művész fia kijelentette, számára nincs jelentősége a kérdésnek, de beleegyezett az újabb DNS-tesztekbe. A híresség veje, Henrik Mankell krimiszerző viszont egyetért Ralstonnal, szerinte lehet valós alapja a feltételezéseknek.

Arról egyelőre nem tudni, hogy Veronika Ralston miért nagybátyjában véli megtalálni a DNS-eltérés okát, hisz ugyanekkora esélye van annak, hogy az ő anyját, vagyis Ingmar lánytestvérét cserélték el annak idején, és emiatt nem egyezik az ő DNS-e a 4 éve elhunyt művészével.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.