Egy világtól elzárt kis sziget

Ismeretlen üzletemberé lett a Bergman-birtok

Ismeretlen összegért egy norvég üzletember vásárolta meg Ingmar Bergman néhai filmrendezőnek egy világtól elzárt kis szigeten lévő birtokát - jelentette pénteken a Dagens Nyheter.

2009.10.23 16:57MTI

A rendező lányára, Linn Ullmanra hivatkozva azt írta a svéd újság, hogy a Farö nevű kicsiny balti-tengeri szigeten fekvő ingatlant Hans Gude Gudesen norvég régész, befektető és vállalkozó vette meg.

A jelentés szerint a film, a zene, a színház, az irodalom és a fotó világában dolgozók lehetőséget kapnak arra, hogy ösztöndíj keretében bizonyos ideig Bergman egykori otthonában lakjanak és dolgozzanak.

A legendás rendező 2007. július 30-án hunyt el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.