A nők többsége rossz cicifixet hord!

Vajon a te melled is kikandikál a melltartóból?

Tudtad, hogy 10 nőből 7 rossz melltartóméretet hord? Mivel ennyire sokan hordanak rossz méretű melltartót, nem árt újra átgondolni, mi alapján döntöttük el a méretünket.

2011.04.03 14:27kamaszpanasz.hu

Hogyan mérd meg a melltartó méreted?

Először is vedd fel a kedvenc melltartódat, amiről úgy gondolod, hogy a legkényelmesebb, és a melleidnek is megfelelő tartást ad. Aztán szükséged lesz egy rugalmas mérőszalagra (arra a fajtára, amit a varrónők is használnak).

Egy barátra is szükséged lehet, hogy segítsen a mérésben, mivel nehéz a mérőszalagot a megfelelő helyen a tested körül tartani. Az első mérést a mellkasod körül, éppen a melleid alatt végezd. Most kerekítsd ötre vagy tízre ezt a számot, hogy megkapd a körméretedet.

Ha a körméreted 1-4 vagy 6-9 közötti szám lesz, akkor a következő egész számra kerekíts, mivel a melltartó márkák csak egész számúakat, vagy 5-ösre végződő számú melltartókat gyártanak.

A második mérést a melled legteltebb része körül végezd, úgy, hogy rajtad van a kedvenc melltartód. A mell alatti körméret és a mellbőség különbsége adja a melltartó méretét. Az alábbi táblázat alapján be tudod sorolni.

Melltartóméret-táblázat:

A kosár: 13 cm különbség
B kosár: 15 cm különbség
C kosár: 17 cm különbség
D kosár: 19 cm különbség
DD = E kosár: 21 cm különbség
F kosár: 23 cm különbség
G kosár: 25 cm különbség

Miután elvégezted a méréseket, lehet, hogy rájössz, hogy te 10 nőből aközé a 7 nő közé tartozol, aki eddig nem a megfelelő méretet viselte. Találd meg a melltartó méreted, még akkor is, ha nem kapható olyan a boltban.

Az egyik ok, amiért annyira sok nő nem a megfelelő melltartó méretet hordja, az, hogy a helyi boltokban csak nagyon korlátozott számú, sztenderd méret kapható. Mi persze úgy gondoljuk, hogy nekünk valahogyan bele kell illenünk ebbe a limitált méretválasztékhoz, ami egyszerűen nem valószerű.

Ha nem illik bele tökéletesen a sztenderd melltartó méretekbe, akkor a legtöbb nő megelégszik a nagyjából passzolóval, vagy ami éppen kapható, akcióban, és a legszebb színben.

Végezz professzionális mérést, a megfelelő melltartóméret érdekében

Teljesen összezavarodtál a méricskélésben? Úgy érzed, nem tudtad pontosan elvégezni az utasításokat? Előfordulhat, hogy annak ellenére, hogy kiszámoltad, nem a megfelelő méreted kaptad.

Ezért, amikor legközelebb útnak indulsz melltartót vásárolni, ne légy szégyenlős megkérdezni, egy olyantól, aki nap mint nap ezzel foglalkozik. A bolti eladó minden bizonnyal tud neked segíteni a helyes méret felkutatásában, ha elbizonytalanodnál.

Mit nem szabad tapasztalnod a megfelelő méret esetén?

Mivel annyira sok nő hord rossz méretű melltartót, érdemes lehet megemlíteni, mik lehetnek a jelei annak, ha rossz melltartó méretet viselsz.

Az alábbi listából megtudhatod, mikor ints búcsút a melltartónak, amit hordasz. A melleknek nem szabad alul kikandikálniuk a melltartóból, amikor a karodat a fejed fölé emeled. Ha igen, akkor próbáld ki az eggyel kisebb körméretet.

A melltartó középső részének, ami a melleid között van, laposan a mellkasodhoz kell simulnia. Ha nem, próbálj ki egy számmal nagyobb kosárméretet. A melltartód pántjának egy szintben kell lenni a tested körül Ha a pánt felcsúszik a hátadon, az azt jelenti, hogy a pánt méreted túl nagy.

A melltartó pántok csak 10%-ban adhatják a melltartó tartását. Ha a melltartó pántok tartják az egészet, akkor fontold meg az eggyel kisebb körméretet.

A melleknek kényelmesen bele kell illeszkedniük a melltartó kosarába, anélkül, hogy kicsúsznának alul vagy fölül, vagy ráncolnák a melltartó anyagát.

A melltartó pántodnak nem szabad azt a benyomást kelteni, mintha kövér lenne a hátad. Ha ez történik, próbálj ki nagyobb pánt méretet, vagy másmilyen stílusú melltartót.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.