Nem haltak ki: Hogyan legyünk modern úriemberek?

Ne légy szexista, rövidnadrágot fel ne végy az utcára!

Tom Ford, a Gucci egykori tervezője már sokat tett annak érdekében, hogy a férfiakat igazi modern úriemberekké változtassa. Elsősorban persze szabászollóval tesz az ügy érdekében, hiszen szezonról szezonra tökéletesen elegáns férfi kollekciókkal áll elő, de nemrégiben pár hasznos tanáccsal is ellátta a teremtés koronáit.

2011.03.29 12:00shopping.hu

A tippek abban az interjúban hangzottak el, melyet Jefferson Hack készített az AnOther magazin legújabb számához.

Lássuk, hogy mi az az öt apróság, ami sokat dobhat a modern férfi megítélésén - legalábbis Tom Ford szerint:

1. Mindig a legjobb arcod mutasd, ha emberek közé mész, ha kilépsz az utcára, ily módon mutathatsz tiszteletet feléjük.

2. Egy úriembernek manapság dolgoznia kell. Azok az emberek, akik nem dolgoznak unatkoznak, és ők maguk is unalmassá válnak.

Ehelyett inkább szenvedélyesnek és elhivatottnak kell lenni, adni kell valamit a világ számára.

3. A jó modor, és az, hogy milyen esetekben mi illik, és mi nem rendkívül fontos. Én mindig kinyitom a hölgyek előtt az ajtót, fogom a kabátjukat és ügyelek arra, hogy ne ők menjenek a járda út felőli oldalán. Felállok mikor valaki megérkezik, vagy éppen távozik az asztaltól.

4. Ne legyenek előítéleteid, ne légy rasszista, sem pedig szexista és ne ítélj el másokat csak azért, mert más háttérrel rendelkeznek!

5. Egy férfi sose hordjon rövidnadrágot a városban. A flip-flop papucsok és rövidnadrágok viselése a városban sosem illendő. A rövidnadrág teniszezéshez és strandoláshoz való.

Képekért és további érdekességekért kattintson ide!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.