Az inkontinencia durván is kezelhető

Elektrosokkal oldható csak meg a nők problémája?

Az inkontinenciára, vagyis a vizelettartás szabályozásának képtelenségére új gyógymódot találtak az elektrosokk-terápiában.

2011.01.20 16:00napidoktor.hu

A brit Észak-Middlesexi Egyetemi Kórház csapata új módszerrel állt elő, mely a hiperaktív hólyaggal rendelkező nők több mint hetven százalékán segíthet.

A módszer neve perkután sípcsontideg-stimuláció. Az eljárás fájdalmat nem okoz. Egy kis tűt szúrnak a vádli izomzatába, hogy aktiválja a sípcsont idegét.

A tűt egy készülékhez csatlakoztatják, mely elektromos impulzusokat küld az ideg felé. Negyvenhárom nő kapott harminc perces kezeléseket. Az átlagban ötvenöt éves asszonyoknál korábban semmilyen más terápia nem járt sikerrel.

Hat hét elteltével közel hetven százalékuknál jelentős javulás mutatkozott.

További kutatások felfedték, hogy a kezelést gyakran kell ismételni rendszeres időközönként, mivel néhány beteg arról számolt be, hogy három héttel az első kezelés vége után a tünetek súlyosabb formában tértek vissza.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.