Újabb brit csillag a sétányon

Colin Firth: "Az angol sarokba kerültem"

Szerencsés dátum lesz ezentúl Colin Firthnek a 13-a: csütörtökön avatták fel a neki szentelt csillagot Hollywood leghíresebb sétányán, a Kodak Színház előtt.

A 2429. csillag Colin Firth-é képgaléria

2011.01.14 17:29ma.hu

Szám szerint a 2429. csillagot kapta meg a britek egyik kedvenc színésze, Colin Firth csütörtökön egy ünnepélyes ceremónia közepette. A Hírességek Sétányán az 50 éves színész épp Emma Thompson mellett kapott helyet, amit külön megtiszteltetésnek tekintett.

Fotó: Ace Showbizz

Az avatási ünnepségre felesége, Livia Giuggioli kísérte el a sztárt, akinek ez a kitüntetés igen jó ómen az Oscar-díjátadó küszöbén. Az Amerikai Filmakadémia díjára A király beszéde című filmben nyújtott alakításáért jelölték.

Colin Firth köszönetet mondott mindazoknak, akik segítettek neki, hogy eljuthasson idáig, de kiemelte feleségét, aki minden lépését támogatja. Beszédében még egy poént is elsütött, miszerint elképzeli, hogy 93 éves korában egy halom takaró alatt fekszik és megpróbál meggyőzni valakit, hogy ő az a fickó, akinek a neve a járdára van írva - közben pedig nem ismeri fel, hogy valójában a mellette álló öreg hölgy Emma Thompson.

A színész a Büszkeség és balítélet című klasszikusban tűnt fel, később olyan filmekben játszott emlékezetes szerepeket, mint a Bridget Jones naplója 1-2. és az Igazából szerelem.

Colin Firth meleg és szomorú

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.