Húsz-harminc éves kor között lenne az ideális

Problémát csinálunk magunknak, ha várunk a szüléssel?

Fontos tudatosítani, hogy húsz és harmincöt éves kor között a legjobb szülni, állítja Tony Falconer, az angliai Szülészorvosi és Nőgyógyászati Királyi Főiskola munkatársa.

2011.01.09 16:15medipress.hu

A karrierépítés fontossága miatt a nők egyre későbbre időzítik a gyerekvállalást, ami magában hordozza a veszélyeztetett terhesség magasabb kockázatát, hívja fel a figyelmet a problémára Falconer. „Kétségtelen tény, hogy harminc és harmincöt éves kor között itt az ideje a gyerekvállalásnak."

"Saját magunknak állítjuk elő a problémát azzal, hogy idősebb korunkig várunk a szüléssel. Ez egy nagyon összetett és mély probléma" - idézi Falconert a Daily Mail.

Sok nő az egészségügyi kockázatok ellenére is a harmincas évei végére, sőt a negyvenes éveire időzíti a szülést, olyan sztárok példáját követve, mint Madonna, vagy Nicole Kidman.

Falconer szerint a legegyszerűbben úgy lehetne a fiatal lányokban tudatosítani a korábbi gyerekvállalás előnyeit, ha a szexuális felvilágosítás keretében a fogamzásgátlás és a tinédzserkori terhesség mellett erre is felhívnák az oktatók a figyelmüket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.