Csillogó kiegészítők, csodás frizura

Segítünk a báli szépítkezésben

Jövő hónaptól itt a bálszezon, és a januárt követő szezonban országszerte egymást követik a bálok. Egy előkelő bál kiváló alkalom arra, hogy hercegnőnek érezzük magunkat gyönyörű ruhában, csillogó kiegészítőkkel és csodás frizurával.

2011.01.03 10:13tutitippek.hu

Ha a bálkirálynő címre pályázunk, nemcsak a táncparketten, de a megjelenésünkben is csillognunk kell!

Néhány hasznos tippel segítünk az otthon is elvégezhető báli szépítkezéshez és készülődéshez.. Egy kis házi szépségápolás különösen fontos a báli fellépés előtt.

Gondoskodjunk arról, hogy arcbőrünk tiszta legyen.

Ha nincs is időnk kozmetikusra, radírozzuk le arcunkat és testünket, szedjük ki szemöldökünket, ápoljuk kezünket és körmeinket.

A bált megelőző este időben feküdjünk le, lehetőleg egy ápoló arcpakolással, hogy másnap kisimult, pihent arccal ébredjünk fel.

Legyen az smink, ruha, kiegészítők vagy frizura. A bálokon mindenből megengedett a megszokottnál kicsit több.

Néhány smink és styling tipp:

* A szempillákat nyugodtan fessük át többször egymás után, anélkül, hogy a rétegeket közben száradni hagynánk, így kifejezőbb és titokzatosabb lesz a tekintetünk és a pillák sem ragadnak össze.

* Diszkrét csillogó hatáshoz az alapozóhoz keverjünk egy kevés csillogó testápolót és ezt egyenletesen vigyük fel az arcra és a látszó testrészekre. A dekoltázsunkat bekenhetjük testápolóval, majd megszórhatjuk csillogó púderrel is.

* A parfümünkből tegyünk egy keveset a tenyerünkre is, a hatás nem marad el.

* A száj hangsúlyos, ezért kifestése nagyon fontos: a szájkontúrt rajzoljuk körbe a rúzsunkhoz színben passzoló szájkontúr ceruzával, majd a rúzst vigyük fel lehetőleg ecsettel egyenletesen és pontosan a szánkra. Használjunk nyugodtan csillámos rúzst vagy szájfényt.

* Hosszú hajat tűzzünk fel, fújjuk be csillám sprayvel, dekoráljuk csillogó hajdísszel, hajtűvel. A díszek passzoljanak a ruhánkhoz és az egyéb kiegészítőkhöz.

Rövid és félhosszú hajat hátra lehet fésülni, rögzíteni hajzselével. Különösen ilyen frizurához javasolt mutatós fülbevalót viselése.

* Csillogó hatást flitterek segítségével bárhová varázsolhatunk, ha a flittert elkeverjük púderrel, szemfestékkel vagy krémmel, de használhatunk csillámos szemceruzát, szemfestéket és szájfényt is.

* Bármilyen színű báli ruha esetén nagy hatást kelt egy füstös-szürke szemsmink (esetleg némi csillámmal kiegészítve) ezüstösen csillogó vagy gyöngyházfényű körömlakk párosítással.

* Utolsó pillanatban egyszer szoláriumozni nem sokat segít, sőt! Érdemesebb önbarnítóval színt varázsolni bőrünkre.

* Használhatjuk ugyanazon fényt, pl. a szájfényünket, a szánkra, arcunkra és szemhéjunkra is. Így a báli táskába is könnyebben bepakolhatjuk az egyéb nélkülözhetetlen báli kellékeket.

* Ha elől nyitott cipőt viselünk, ne feledkezzünk meg a pedikűrről sem!

Tippek:

* Csillogjunk belülről, de kívülről is. Csillogó táska, arany cipő, flitter és strassz. Ügyeljünk azonban arra, hogy harmónia legyen a ruha-smink és frizura-kiegészítők hármasban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.