MZ-5-156, jelentkezz!

Ránc recycling: visszafordítható lesz az öregedés?

Egy vizsgálata közben jöttek rá a tudósok, hogy az MZ-5-156 nevű növekedési hormon visszafordítja az öregedést.

2011.01.02 12:54napidoktor.hu

Miközben John E. Morley, a Saint Louis Egyetem kutatója és munkatársai egy növekedési hormon MZ-5-156 nevű antagonistáját vizsgálták, rájöttek, hogy ez az összetevő képes visszafordítani az öregedési folyamatot.

Az egereken végzett kísérletek során a vizsgált anyag pozitív hatással volt az agyi oxidatív stresszre, az észlelésre, a telomeráz (DNS anyagát védő enzim) aktivitásra és az életkorra, miközben a tumorra való hajlam lecsökkent.


A vizsgált hormon számos esetben meggátolta a prosztata-, mell-, agy- és tüdőrák kialakulását, emellett jótékony hatást gyakorolt a tanulásra, és a rövidtávú memóriára.

William A. Banks, a Washington Egyetem seattle-i Orvosi Iskolájának munkatársa szerint a kutatás eredményei arra utalnak, hogy ez a növekedést gátló hormon jó hatással lehet az öregedési folyamat lassítására is.

A kutatás részleteit a Proceedings of the National Academy of Sciences online számában publikálták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.