Hasznos, ám meggondolandó beavatkozás

Megéri a szépség érdekében a zsírleszívás?

Ez egy olyan sebészeti eljárás, amelynek során a zsírt egy vákuumos, punkciós tűvel szívják ki.

2010.12.20 12:12drinfo.hu

A bemetszésből számtalan 2–10 mm hosszú csatornát alakítanak ki a bőr alatt. A bemetszésnek nem kell pontosan azon a helyen lennie, ahonnan majd a zsírt eltávolítják (ez lehetővé teszi, hogy későbbi heg olyan ponton legyen, ahol kevésbé látható).

Mivel a zsírleszívás egy sebészeti beavatkozás, elvégzéséhez megfelelő műtéti felszerelés szükséges. A kezelendő területeket megjelölik, figyelembe véve, hogy mely területről kell a legtöbb zsírt eltávolítani.

Ezt követően megjelölik a tűszúrás helyét, mely körül 2–3 cm átmérőjű kört húznak.

Zsírleszívás: mint minden beavatkozásnak, ennek a sikeressége is a beteg megfelelő tájékozottságán múlik

Az orvosnak tisztában kell lennie a beteg teljes kórtörténetével, amely magában foglalja az előző betegségeit, étkezési szokásait, valamint tudnia kell, hogy a páciens dohányzik-e, áll-e valamilyen kezelés alatt, milyen gyógyszereket szed, ha szed.

Mindezek mellett alapvető fontosságú, hogy az orvos felismerje a hozzáforduló elvárásait. Ezek gyakran túlzóak, emiatt érdemes a páciensben tudatosítani, hogy az orvos nem varázsló.

Megfontolandó zsírleszívás előtt

* Vizsgáljuk meg alakunkat. Nem a kezelendő testrész hozzáférhetőségén múlik a siker: ha nincs elég zsír, a kezelés nem lesz eredményes.

* Minőségvizsgálat: fontos a kezelni kívánt terület vizsgálata, a zsírszövet mennyiségének megállapítása. Így meghatározható a bőr rugalmassága, azaz, hogy alkalmas-e a kezelésre vagy sem.

* Bőrredő vizsgálat: lehetővé teszi a zsírréteg pontos elemzését. Ezzel az eljárással az orvos megvizsgálhatja az adott terület zsírszövetének minőségét annak érdekében, hogy a megfelelő erősségű punkciós tűt alkalmazza.

Az orvosnak bármely terület kezelése esetén tájékoztatnia kell a beteget arról, hogy várhatóan milyen hatással lesz a beavatkozás.

Ezek alapján meg kell fontolni, hogy mely területet szeretnénk kezeltetni és a megbeszélések alapján beleegyezhetünk-e a műtétbe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.