Továbbra is minőség, kedvező áron?

A H&M vezetője jósolja: drágábbak lesznek a ruhák

Hamarosan emelkedésnek indul a ruházati termékek ára a svéd Hennes & Mauritz (H&M) divatházlánc vezetője szerint.

2010.11.30 13:29MTI - Fotó: H and M

Karl-Johan Persson a Handelsblatt hétfői számában megjelent interjúban elmondta: elsősorban az alapanyagok drágulása és a szállítási költségek emelkedése miatt kell majd többet fizetni a ruhákért.

A pamut ára például az év eleje óta megduplázódott. Egy sor egyéb tényező is felfelé nyomja a fogyasztói árakat, egyebek között az, hogy számos beszállító nem tudja bővíteni a gyártókapacitást, és emelkednek a munkaköltségek Ázsiában és Törökországban, ahol a legtöbb H&M ruha készül.

"Az árak az egész ágazatban emelkednek majd" - mondta a cégvezető, ugyanakkor kitérő választ adott arra a kérdésre, hogy vajon a H&M termékekért is többet kell-e majd fizetni.

"Nálunk továbbra is jó minőségű holmikat lehet kapni kedvező áron" - mondta Karl-Johan Persson a német gazdasági lapnak. Az 1947-ben alapított vállalat jelenleg 38 országban nagyjából 2 ezer üzletet működtet és 76 ezer embert foglalkoztat.

Magyarországon 15 H&M márkabolt van, az első 2005-ben nyitott. A társaság újabb piacokra készül. A közeli jövőben megjelennek például Oroszországban, Kínában, Japánban és Indiában - mondta a svéd cég vezérigazgatója.

A H&M a második legnagyobb európai divatházlánc. Forgalma a lakossági fogyasztási kedv fokmérőjének számít.

A társaság legutóbbi beszámolója szerint az őszi kollekciót jól fogadta a vásárlóközönség, a forgalom szeptemberben 15 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.