Egészség egy életen át...

Ingyenes STD egészségügyi szűrés az Erotika Expón

Egészségügyi felmérések, preventív tanácsok, ingyenes és anonim szifilisz-szűrés - fókuszban az egészség az Erotika Expón is.

2010.11.12 08:00ma.hu

Az "Egészség egy életen át…" Alapítvány egy professzionálisan felszerelt szűrőkamionnal várja a kiállításra érkezőket, hogy a szórakozás mellett egészségükért is tehessenek.

Magyarország lakosságának egészségi állapotáról készült felmérések szerint országunk egészségtudatos, valamint preventív gondolkodásmódjában jelentősen elmarad az Európai Unió más, nyugatabbra eső tagországaitól.

Keveset törődünk egészségünkkel és a betegségek megelőzésével: későn fordulunk orvoshoz, amikor a kialakult állapot már nehezen, esetleg egyáltalán nem visszafordítható.

Az "Egészség egy életen át…" Alapítvány felismerve ezt, három évvel ezelőtt megalkotta szűrőprogramját, melynek keretei között egészségügyi szűrőkamionjával nagy sikerrel látogatja Magyarország számos települését.

A kifogástalanul felszerelt mozgó rendelőintézetben orvosok és magasan képzett egészségügyi szakemberek végzik a vizsgálatokat.

A program tapasztalt szakértői a mérési eredmények elemzésének keretében rávilágítanak a résztvevők esetlegesen helytelen életmódja által okozott károsodásokra, valamint az ezzel kapcsolatos rizikófaktorokra.

Az STD (Sexually Transmitted Disease), vagyis a szexuális úton terjedő betegségek felderítésének nélkülözhetetlen szerepét felismerve alapítványunk a háromnapos rendezvény ideje alatt (2010. november 12-14.) számos kardiovaszkuláris, valamint pulmonológiai vizsgálat mellett szifilisz-fertőzés kimutatásra alkalmas tesztet biztosít térítésmentesen a kedves érdeklődők részére.

Az eredmények az anonimitás szabályát betartva kerülnek kiértékelésre, valamint átadásra. 2010. április-június között a bőr- és nemibeteg-gondozó hálózat összesen 138 syphilis megbetegedést jelentett az Országos Epidemiológiai Központ Járványügyi osztályának, 22%-kal többet, mint az előző év második negyedévében.

Ezen adatok is megerősítik a szűrővizsgálatok fontosságát és magas fokú jelentőségét.

A rendezvény helyszíne, időpontja:

Erotika Expo és Vásár HUNGEXPO
Budapesti Vásárközpont
2010. november 12-14.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.