"Senkit nem érdekel, ha jointot szívsz"

Drogbotrányba keveredett Schwarzenegger!

Visszaminősítették a marihuánás cigaretta birtoklásáért járó büntetést Kalifornia államban, a színészből lett kormányzó szerint a korábbi törvény "túl messzire ment".

2010.11.10 08:29ma.hu

"Senkit sem érdekel, ha elszívsz egy marihuánás cigit" - jelentette ki Arnold Schwarzenegger a Jay Leno Showban, alig pár héttel azután, hogy visszaminősítették a canabis birtoklásának büntetési fokozatát.

A kaliforniai kormányzó elutasította a marihuána használatát, ugyanakkor úgy vélte, a törvénymódosításra mindenképp szükség volt, mert a korábbi jogszabályok a füves cigit teljesen kriminalizálták, és ezzel "egy kissé túl messzire ment".

Fotó: Bakersfield


"Rosszul volt megírva [a törvény]" - folytatta a politikussá lett ex-színész. Az új jogszabályok értelmében már nem tartóztatnak le senkit, ha legfeljebb 28 gramm marihuánát találnak nála, a büntetése kevesebb, mint 100 dollárnyi összeg, nagyjából annyi, amennyit egy gyorshajtásért kell fizetni.

A kormányzó által aláírt új törvényt azonban sokan vitatják és nem értik, miért támogatja Schwarzenegger a füves cigi legalizációját.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.