Színésznő-tipp: olcsó, laktató és diétás!

Hogyan? Krumpli-fogásokkal fogyott le Charlize Theron!

Akik szeretik a burgonyát, azoknak különösen tetszeni fog - A csinos hollywood-i színésznő látványosan lefogyott krumpli-diétájával.

Minden stílusban fantasztikusan néz ki Charlize Theron! képgaléria

2010.10.26 12:29ma.hu - Fotó: thehollywoodliberal - total-knockout

A krumplival készülő ételek nemcsak olcsóbbak, gyorsan és könnyen meg lehet őket csinálni, de néhány ötlettel remek diétás napi betevő készíthető belőlük - állítja Charlize Theron, aki maga is kipróbálta és csak ajánlani tudja a burgonyás fogyózást.

A csinos szőke színésznő néhány igazán finom ebéd-ötletet kínál a saját tapasztalatai alapján.

Nézzen még több képet róla! - Charlize Theron

Első nap fogyaszthatunk például paprikáskrumplit pulykasülttel.

Elkészítése: kockázzunk fel 25 dkg krumplit, lehetőleg olyat, ami nem fől szét. Pucoljunk meg két fej hagymát és egy szál sárgarépát, kockázzuk fel. Teáskanálnyi forró olajra dobjuk rá őket, ugyanekkora adah paradicsompürét is keverhetünk hozzá.

Majd pár perc múlva dobjuk bele a krumplit is. Két percig pároljuk fedő alatt, majd öntsük fel 2 dl kockából főzött húslevessel, és 1/2 dl főzőtejszínnel. Ízesítsük sóval, borssal, majd fedjük le és főzzük még 15 percig.

Pucoljunk meg 2 dkg sampinyont, vágjuk félbe és adjuk a krumplihoz. Ha elkészült, tartsuk melegen. Készítsük el a pulykamellfilét is: fűszerezzük be, majd kikent serpenyőben süssük pirosra mindkét oldalát.

Második nap: Francia lecsó krumpliropogóssal

Szükségünk lesz hozzá 1 fej hagymára, 25 dkg krumplira - reszeljük le mindkettőt, majd sót, borsot, teáskanálnyi lisztet és 1 tojássárgáját tegyünk hozzá. Dolgozzuk össze. Amíg pihentetjük, kockázzunk fel 1 padlizsánt, paprikát, 2 cukkinit, és dobjuk a serpenyőben felforrósított olajra. Pároljuk pár percig, közben ízesítsük sóval és borssal.

Dobjunk bele egy babérlevelet és egy kevés kakukkfüvet is. Öntsük fel 1/2 dl kockából főtt húslevessel, majd pároljuk fedő alatt 5-7 percet. Ezután adjuk hozzá a 10 dkg kockára vágott paradicsomot, és további 10 percet pároljuk. Kenjünk ki közben kis olajjal egy bevonatos serpenyőt, készítsünk kis lepénykéket a burgonyás masszából, és süssük meg.

Harmadik nap: Tepsis krumpli

Tisztítsunk meg 30 dkg főzni való krumplit, vágjuk félbe. Szeljünk vékony szeletekre 20 dkg tököt. Tűzálló, kikent tálban forgassuk össze a krumplit és a tököt egy evőkanálnyi olívaolajjal. Tegyünk bele 3 evőkanálnyi friss citromlét. Ízesítsük sóval, borssal, tegyünk bele egy gerezd zúzott fokhagymát. Fél órát süssük előmelegített sütőben. Ha szükséges, egy kis vizet önthetünk hozzá.

Készítsük el a fűszeres túrókrémet: keverjünk el 10 dkg túrót 2 evőkanál ásványvízzel, sóval, borssal, adjunk hozzá 3 evőkanállal kedvenc fűszerünkből. Ha kész a krumpli, tálaljuk együtt a túrókrémmel.

Negyedik nap: Virslis krumplileves

Szükségünk lesz egy csokor leveszöldségre: aprítsuk össze. Hámozzunk meg 25 dkg krumplit, kockázzuk fel, majd főzzünk 4 dl alaplét húsleveskockából.

Dobjunk bele 1 fej finomra vágott hagymát, 1 babérlevelet, sót és borsot. Ha felforrt, dobjuk bele a zöldséget és a krumplit. Főzzük negyed órát, majd dobjuk ki a babérlevelet, a levest pedig botmixerrel kicsit pépesítsük. Egy főtt virslivel fogyasszuk.

Ötödik nap: Tökös krumplipüré sült hallal

Kockázzunk fel egy hagymát, és pároljuk meg teáskanálnyi olívaolajon. Vágjunk össze 25 dkg krumplit és 15 dkg sütőtököt, majd dobjuk a hagymára. Sózzuk és borsozzuk meg enyhén.

Kockából főzzünk húslevest, és öntsük fel annyival, hogy éppen ellepje. majd fedő alatt főzzük kis lángon 15 percig. Sózzunk és borsozzunk meg 15 dkg halfilét, csepegtessünk rá citromot. Süssük ki olajjal megkent serpenyőben. Ha a krumpli kész, pürésítsük, és fogyasszuk el a hallal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.