Minden alkalomra viselheted

Télen is hódíts szoknyában!

A szoknya a nő egyik legfontosabb ruhadarabja, melyet télen egy kicsit szeretünk háttérbe szorítani. Pedig nem szabadna, hisz a zimankós napokon is hódíthatunk a nőies viseletben: szoknyában!

2010.10.21 08:49ma.hu
fotó: Promod

A tél beköszöntével előkerülnek a finom, meleg harisnyák, és a szexis vagy éppen lapos és kényelmes csizmák.

Ezek mellé remek viselet lehet egy divatos szoknya, ami idén különleges jelentőséggel bír, egyfajta üzenet a világ hölgyei felé a divatvilágban.

Idén a divatvilág nagyjai szerint sem szégyen szoknyát hordani, megmutatni a bokát, a térdet megmutatni nőiességünket!

Minden alkatra

Bár minden alkaton másképp mutatnak a különböző fazonú darabok: a fiús alkatnak tökéletesen kedvez a hagymaszoknya, a vékony nőkön formás lehet egy testhez simuló deréknál hangsúlyosabb darab, míg a teltebb idomú hölgyeken a karcsúsított fazon áll igazán jól.

A felsliccelt ceruzaszoknya kiemeli a szép lábakat, viseld egy egyszerű felsővel.

Azok se csüggedjenek, akik fenékben és combban erősebbek: nekik egy lágy esésű fekete harangszoknyát ajánlunk idén őszre!

Lenge anyagokból is készülnek idén szoknyák, viselhetsz fodros, lenge és mintás szoknyát is idén.

Ha merész akarsz lenni, kombináld fiús és szexi cuccokkal, bokacsizmával. A munkahelyi megjelenésednek már szolidabbnak kell lennie, ám egy kis játékossággal az irodai stílusba is belelophatod az egyéniségedet.

A céges partikon válaszd a visszafogott, de megnyerő eleganciát, ám a vadabb, táncos mulatságokon légy merészebb és dögösebb!

Az állatmintás és a flitteres anyagok lehetnek segítségedre ebben. A vad szoknyák egy egyszerűbb felsővel nappalra is felvehetők, míg néhány merész kiegészítővel egy esti partyra is felveheted.

Szoknyatörténet

Minden kultúrában, már az ókor óta hatalmas szerep jutott ennek a ruhadarabnak, melyet bár eleinte férfiak is viseltek, az évszázadok alatt mégis női privilégiummá vált.

Olyannyira, hogy a lányok és asszonyok számára elképzelhetetlenné vált, hogy akár csak a lovagláshoz is, de nadrágot hordjanak.

Sőt ha egy hölgy nadrágban jelent meg az utcán, még a letartóztatás procedúráját sem kerülhette el hoszzú évszázadokon keresztül.

Azonban a 19. században megtörni látszott a jég, ugyanis lelkes szüfrazsetek hada bújtatta nadrágokbaformás idomait rendszer elleni lázadásuk, s női egyenjogúságuk jelképeként .

Azóta már letűntek ezek a magasztos eszmék a nadrághordás egéről, azonban az elférfiasodó női társadalomnak mára újabb jelképe született: mégpedig a szoknya!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.