A tojás világnapját Siófokon ünneplik

Benke Laci bácsi rekordkísérletre készül

Benke Laci bácsi nagy elhatározásra jutott! A siófoki Tojásfesztiválon immár hagyomáson ismét Guinness rekordot szeretne megdönteni.

2010.10.04 14:45ma.hu

A tervek szerint a három napos rendezvény záróakkordjaként október 10-én, vasárnap elkészítik a világ legnagyobb „Ínyencek tojásserpenyője” elnevezésű ételt.

Benke Laci bácsi elmondta, nem egyedül leselkedik neki a feladatnak, hanem nemzetközi séfcsapat segítségével állnak az óriástűzhely mögé. Benke László azt is elárulta, hogy az örök kérdésre továbbra is keresi a választ a rendezvény helyszínén: mi volt előbb, a tyúk vagy a tojás?

A jó humáráról ismert Laci bácsi aki évről évre egyre közelebb kerül a helyes válaszhoz: ma azt állítja: egyik sem, legelőször a kakas volt.

A Tojás Világszövetség egyébként 1999-ben október második péntekét választotta a Tojás Világnapjának, amellyel célja a tojás népszerűsítése, a tojás marketingjének erősítése, a tojással kapcsolatban kialakult tévhitek eloszlatása és a tojás egészséges étkezésben betöltött méltó helyének visszaállítása volt.

A siófoki Nemzetközi Tojásfesztivál - amely 2010. október 8-10. között immár 8. alkalommal kerül megrendezésre - szervesen kapcsolódik e törekvésekhez.

A rendezvény keretében ezért a népszerű szórakoztató programokon túl mezőgazdasági és élelmiszeripari kiállításra, szakmai konferenciára, tojásművészeti kiállításra, valamint népművészeti és kézműves vásárra is sor kerül.

A minden évben több ezer látogatót vonzó fesztivál a Balaton térségének legnagyobb szabású őszi rendezvénye, hatékonyan járulva hozzá az üdülési szezon meghosszabbításához.

Ebben az évben a városközpontban zajló felújítási munkák miatt a programok kivételesen a Hajóállomáson és környékén kapnak helyet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.