23 évesen álmában érte a vég

Ritka szívbetegség volt a modell halálának oka

Mindössze 23 éves volt, és felívelő karrier előtt állt a szépséges fehérnemű-modell. A halál álmában érte utol, 2 hónap után már az okát is tudjuk.

2010.08.30 18:29ma.hu

Semmi nem utalt Hayley Anne Crook betegségére vagy egyéb olyan tényezőre, ami a ritka, felnőttkori hirtelen halál okozója lehet. Barátja mégis holtan találta őt június 17-én reggel, amikor a lány szüleinek házában aludtak.

Az elsődleges szakértői vélemények az idegenkezűséget azonnal kizárták, mostanra született meg a boncolási jegyzőkönyv, amely a halál tényleges okát feltárta: hirtelen halál szindróma.

Ez a fajta esemény leginkább a csecsemőknél ismert, felnőttkori változata igen ritka, de az újszülöttekhez hasonlóan előre megállapíthatatlan: nincs kimutatható szervi elváltozás, nincsenek egészségügyi problémák, az emberi test minden előjel nélkül megszűnik működni.

Hayley Anne Crook esetében is ez a hirtelen szívleállás okozta a váratlan tragédiát – derült ki a szakértői véleményből.

Crook barátja, akivel 11 éves koruk óta ismerték egymást, elmondta, előző este Hayley Anne még vacsorát főzött, majd valamikor 10 óra után mentek aludni. Richard Tomlin hajnali 4 körül felébredt, hogy bevegye az asztma elleni szerét.

Akkor még hallotta barátnőjét lélegezni, ám amikor reggel 7.30-kor csörgött az óra, és ő áthajolt a lány fölött, feltűnt neki Hayley Anne nyitott szája és furcsán élettelen szemei. A kiérkező mentősök már csak a halál beálltát tudták megállapítani, és azóta is nagyon sokan várták a végleges szakvéleményt, mi okozhatta a fiatal és egészséges lány megdöbbentő tragédiáját.

Andrew Bradley halottkém jelentésében az áll, semmi kimutatható probléma nem volt az ifjú modellel, egyszerűen csak megállt a szíve. A toxikológiai vizsgálat is negatív volt, mindössze némi paracetamolt (gyakori fájdalomcsillapító szer) találtak a testében.

Tomlin és a család nem kívánta kommentálni a friss híreket. „Crook halála túl korai és megrázó” – közölte a halottkém a családdal. A lány mindössze 3 héttel 24. születésnapja előtt hunyt el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.