Alkalmi ruhában komfortosan

Mit viseljünk egy nyárvégi esküvőn?

Legtöbbünknek van legalább egy esküvői meghívása így a nyár végére, vagy az ősz elejére. Mivel ilyenkor még jó meleg van, de már nem olvadunk el a forróságtól, igazán kényelmes egy nagy és gyönyörű alkalmi ruhába bújni.

2010.08.13 14:15ma.hu
fotó: Mango

Nehéz feladat olyan ruhát találni, ami elegáns, de kényelmes, stílusos, de nem hivalkodó. Pedig, ha lagziba vagyunk hivatalosak, pont ilyen ruha kell.

Hiába kapjuk meg már hónapokkal a nagy nap előtt a meghívót, a ruhavásárlásra valahogy mindig az utolsó pillanatban kerül sor, és az esetek nagy százalékában a kapkodás egyetlen dolgot eredményez: sikerül megvennünk a legelőnytelenebb és legkényelmetlenebb darabot, amellyel valaha is találkoztunk.

Tapasztalatból tudjuk, hogy egész este feszengeni nem a legjobb, érdemes olyan ruhában menni, amiben szabadon mozoghatunk, táncolhatunk, vagy épp vetődhetünk a repülő menyasszonyi csokor után. Egy szó mint száz, az esküvő előtti ruhapara nemcsak az ifjú párt érinti, hanem a lelkes násznépet is.

A ruha kiválasztásánál a legfontosabb alapszabály, amit figyelembe kell vennünk, hogy nem szabad túlöltözni a menyasszonyt. Mikor vendégként készülsz egy esküvőre, sok szempontot figyelembe kell venned, mielőtt nekivágsz a ruhaüzletek dzsungelének.

Először is tudd meg, milyen stílusú menyegzőre vagy hivatalos, elegáns vagy inkább sátoros lagzira készülj. Kellemetlen ugyanis az is ha túl, de az is éppen annyira, ha alul öltözöl.

Tartsd azt is szem előtt, ha szabadtéri buliba vagy hivatalos, mert az éjszakák már hűvösek lehetnek nyár végén, így mindenképp szükséged lesz egy kiskabátra, vagy boleróra. Ezekről akkor se feledkezz meg, ha templomi szertartás is lesz, mivel ide nem illik bemenni fedetlen vállal és háttal.

Fotó: Mango

Bár kevés esküvőn határoznak meg konkrét dress code-ot, azért néhány szabályt mindig illik betartanod. Fontos, hogy a menyasszonyt ne akard túlöltözni, mert ez az ő napja. Ha egyszerűbb szabású ruhában mondja ki a boldogító igen, te se válassz agyondíszített ,vagy habos-babos ruhát. Figyelj oda, hogy a kiegészítőid se legyenek túl hivalkodóak.

Saját kényelmed érdekében pedig olyan ruhát válassz, amiben a buliban is jól érzed magad, nem kell tánc közben folyton a felcsúszó szoknyát igazgatnod. Mivel az esküvőről a vidámság és az ünneplés jut először az eszünkbe, célszerű a hangulathoz passzoló színeket választani.

Próbálj meg élénk, világos ruhákat választani, vagy ha bőrszínedhez jobban passzol, válassz egy szép pasztelles árnyalatot. Kerüld a sötét és nehéz anyagokat, ha viszont feltétlenül ragaszkodsz egy komorabb árnyalathoz, válassz könnyed és fényes felületű anyagot, vagy dobd fel a szettedet színes kiegészítőkkel.

Ha a ruha színét illetően vannak kétségeink, akkor válasszunk pasztellszínű darabot, ezek egyrészt nagyon elegáns hatást keltenek, másrészt nem kell attól tartanunk, hogy túlságosan feltűnőek leszünk. Még a legharsányabb természet is jobb, ha megbékél azzal a gondolattal, hogy pár órára bele kell olvadnia a tömegbe.

Ez persze nem jelenti, azt, hogy a saját stílusától eltérő ruhát kell választania. A nyakbakötős ruha ideális megoldás lehet, nagymellű lányok válasszanak alá vagy pánt nélküli, vagy pedig nyakbaakasztós melltartót, figyelem a szilikonpánt szigorúan tilos.

Ha templomi szertartás is szerepel a programban, akkor ne felejtsünk el magunkkal vinni egy vékony kendőt, amit ráteríthetünk a vállunkra, ugyanis huszonegyedik század ide, vagy oda, templomba nem illik fedetlen vállal menni.

A táska kiválasztásnál két dolgot érdemes észben tartani. Az egyik, hogy passzoljon a ruha színéhez, stílusához, a másik, hogy ne legyen túl nagy, de azért kényelmesen elférjünk benne.

Pasiknak pedig nem kötelező az öltöny, persze csak akkor, ha a lazább viselet megengedett. Egy kastélyban tartandó, puccos esküvő esetében, jobb ha a megszokott öltönynél maradunk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.