Ez a szín nyugtató hatással bír

Válasszuk a kéket otthonunkba!

A kék szín nyugtató hatással bír, amit otthonunkban használhatunk ki legjobban. Mindig szívesen pihenünk majd olyan helyen, ahol egy kis kék is található. Tónusai pedig a tompa acéltól a vibráló türkizig, jól párosíthatók más színekkel.

2010.08.13 15:00ma.hu

Miért épp a kék?

Mert megnyugtató és békét árasztó. Hűvös és meleg hatást egyaránt elérhetünk vele. A szürkés vagy zöldes kékek inkább hűvösek. Ezeket akkor válasszuk és olyan helyiségbe, ha ott a természetes fény nem csupán egy-egy órára áramlik be.

A dolgozószobába, otthoni irodába nagyon jók, mert segítik a koncentrációt. A színskála lila felére eső meleg kék árnyalatok remekül mutatnak az előszobában vagy a folyosókon. A fürdőszoba klasszikus fehér berendezését is feldobja a kék mozaikcsempe. Bátran válasszunk élénk, vibráló árnyalatot, mondjuk türkizt.

Ehhez a palettához jól mutat a vidám világoszöld is. A kék mellé jól illik a krétafehér tónus is. A jól átgondolt kék összeállítás jó alapja lehet klasszikus és modern otthonoknak egyaránt. Ha mediterrán kéket túl élénknek találjuk, próbáljuk ki az északi vidékek vizeinek tompább szürkés kékjét.

A kanapékat és székeket boríthatjuk hagyományos tengerészkék pamuttal. Ilyenkor azonban kerüljük a két színből álló összeállítást.

Jobban mutat, ha a függönyökön és a sötétítőkön rózsaszínt vagy erősebb zöldet használunk, a szőnyegeken pedig barnásszürke árnyalatokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.