A szerelem nem kapcsolat!

Létezik soha véget nem érő szerelem?

A szerelem elszáll...sokan ezt gondolják, Ám tehetünk azért, hogy a szerelem ne alakuljon át unalmas kapcsolattá. A kapcsolatunk évtizedekig is tarthat,vajon a szerelem képes megmaradni ilyen hosszan?

2010.08.12 14:00ma.hu
Tarthat a szerelem életünk végéig

A kapcsolatban mindkét ember vakká válik a másik iránt. Gondolj csak bele, mennyi ideje már, hogy nem néztél úgy igazán mélyen a kedvesed szemébe? Meglehet, hogy években számolható.

Na de ki nézegeti állandóan a saját partnerét? – teszed fel a kérdést.

Hiszen már természetesnek veszed, hogy ismered, hogy tudod milyen – minek is nézegetnéd? Sokkal jobban érdekelnek az idegenek, mint azok, akiket ismersz – ismered testük minden porcikáját, ismered reakciójukat, tudsz mindenről, ami történt, és ami újra meg újra történni fog.

Egy önmagába visszatérő kör az egész. Csakhogy ez egyáltalán nem így van. Soha, semmi sem ismétlődik, minden új nap új dolgokat hoz.

Jótanács:

Folytassátok egymás keresését és kutatását, találjatok új módokat, ahogy szerethetitek egymást, új módokat, ahogyan együtt lehettek. Minden egyes ember egy végtelen rejtély, kiapadhatatlan kiismerhetetlen, sohasem mondhatod tehát rá, hogy „kiismertem”.

Legfeljebb annyit mondhatsz: Mindent megpróbáltam, de a rejtély az rejtély marad.

Igazság szerint minél többet tudsz róla, a mások annál rejtélyesebbé válik. Így lesz a szerelemből soha véget nem érő kaland.

Ha szeretsz együtt lenni valakivel, egyre többet és többet szeretnél belőle. Ha élvezed az intimitást, egyre jobban és jobban szeretnéd feltérképezni. De van a szerelemnek néhány olyan virága, amely csak hosszan tartó intimitás után nyílik ki.

Amint kapcsolatban éltek, elkezditek természetesnek venni egymást – ez minden szerelmi viszony halála. A nő azt hiszi, ismeri a férfit, a férfi azt hiszi, ismeri a nőt.

És közben senki sem ismer igazán senkit. Képtelenség ismerni a másikat, a másik mindig rejtély marad. Azt gondolni, hogy ismered a partneredet, nagyon, nagyon hálátlan dolog.

A kapcsolódás azt jelenti, hogy mindig újrakezditek, és sohasem hagytok fel az erőfeszítéssel, hogy megismerjétek egymást. Újra és újra bemutatkoztok egymásnak, igyekeztek meglátni a mások valóságának megannyi arcát, próbáltok egyre mélyebbre és mélyebbre hatolni belső érzéseinek birodalmába.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.