Búcsúzzon el a narancsbőrtől

Véget lehet vetni a csajszik rémálmának?

A nyári napokra gondolva a nők közti beszélgetések első számú témája megint a narancsbőr lett.

2010.07.18 09:13napidoktor.hu

Olvasson tovább, hogy megtudja, miről is van szó, és főleg, hogyan lehet tőle megszabadulni.

Mi tudjuk a titkát, hogyan számoljon le vele végleg!

Narancsra hasonlít

A narancsot idéző bőr, ill. cellulitisz, tulajdonképpen a bőr alatt felgyülemlett zsírral telített szövet. Leggyakrabban combokat, csípőket, fenekeket „támadja" meg, de a felkarok és a has se védettek. A megjelenésének egyik legfőbb oka a bőr meggyengült sejtjeiben keresendő.

Az eredmény egy progresszív állapot, ami idővel csak rosszabb lesz. A 22. életév felé ezek a sejtek gyengülni kezdenek, és egyre lassabban regenerálódnak.

Ezért a sejtjeink több zsírt és mérgező anyagot tárolnak, melynek eredménye a narancsbőr megjelenése.

A cellulitisz kialakulását a következő tényezők is befolyásolják:

- Genetikai hajlam,
- életstílus,
- testmozgás hiánya,
- étrend és
- a test hormonháztartásának felborulása.

A fent említett tényezők következtében kialakuló rossz vérkeringés csökkenti a szövetekben történő folyadékáramlás sebességét, és gyarapítja a zsírszöveteket.

A narancsbőr női dolog

Ennek eredménye a gyűrött narancsbőr, melynek „problematikus” terülteken történő megjelenése annyi szomorúságot képes okozni. Sajnos a cellulitisz kizárólag női „terület”, mivel háromnegyed részben nőket érint. Eközben a férfiakat az ilyen problémák elkerülik, mivel a zsír egyenletesebben oszlik el a testükben.

A sztárok receptje cellulitisz ellen

Nehéz teljesen eltüntetni a narancsbőrt, de enyhíteni tudjuk a láthatóságát.
A természetes hatóanyagokat tartalmazó krémek megfiatalítják a bőrt, és serkentik a bőr természetes regenerálódását, ami az egyenetlen bőrszövet kisimulásához vezet, megerősíti a laza bőrt, és fokozatosan felszámolja a cellulitiszt.

A cikk itt folytatódik!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.