Megkívántál egy kis édeset?

Bögrés-meggyes gyorsan

Ennél valami édeset, de nincs kedved kimozdulni a cukiba? Esetleg meglepnéd valamivel gyorsan a párod? Rádrontottak a vendégek, és nincs semmid, amivel megkínáld őket? Esetleg távol áll tőled a konyhaművészet?

2010.07.08 16:28gk

Dobj össze gyorsan, egyszerűen egy kis sütit, íme a bögrés-meggyes tuti-receptünk!
 
Hozzávalók: 

- 3 bögre cukor  
- 4 és fél bögre liszt 
- 1 bögre mák 
- 4 tojás 
- 1 bögre olívaolaj 
- 1 kefir 
- 1 csomag sütőpor 
- 1 csomag vaníliás cukor 
- magozott meggy

Tipp: Ha szeretnéd még valami extrával megspékelni és édesszájú vagy, olvassz meg egy kis csokit tejjel, vagy olajjal és csorgasd a tetejére! Vagy megszórhatod dióval is, ha kihagyod a mákot!

Ha soknak találod, felezd el a mennyiségeket, ilyen egyszerű…ráadásul azt teszel még bele amit akarsz. 

Zsupsz bele egy nagy edénybe, jól dolgozd össze, öntsd kivajazott formába, dobáld bele a lecsepegtetett meggyet és mehet is a sütőbe 180 fokon, míg megpirul a teteje. 

Ha beleszúrsz egy villát és nem ragad rá semmi, akkor tuti készen van!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.