Szépség határok nélkül - nemzetközi megszépülés

Nagyvilági szépségtippek - alapanyagok a konyhából 2. rész

A kozmetikai krémeket mi is előállíthatjuk, akár otthon is. Növények és konyhai eszközök segítségével lehetünk mindig frissek és kortalanok. Néhány ötlet külföldről, hogy mások hogyan csinálják.

2010.06.14 07:40sheep - ma.hu

Kleopátra legendásan pezsgő szépsége

Az egyiptomi történetek szerves része Kleopátra szépségéhez kapcsolódik. Az Nílus királynőjére valóban igaz volt, hogy tejben-vajban fürdött. Egy kádnyi tej, manapság igen drága mulatság, de selymesítő mézradír mindenki számára elérhető szépségtipp. Egy csésze mézet, ugyanennyi tengeri sót és egy adag modernizált alapanyagot, a szódabikarbónát keverjünk össze és radírozzuk le vele selymesítendő bőrfelületeket.

Százszorszép törökök

Törökországban a szőke hölgyek százszorszéppel emelik ki hajuk csillogását. Egy csészényi százszorszépet két csészényi vízben, öt percig forraljunk. Miután kihűlt, horgásszuk ki a százszorszépeket és öblítsük át világos hajunkat a virágos folyadékkal. Nem kel lemossuk a folyadékot, csak hagyjuk megszáradni illatos hajunkat.

Mennyei szépségtipp görögföldről

A fényes, életteli hajért a görögök rozmaringos vízzel mosnak fejet. A rozmaringos vízzel megőrizhető a haj rugalmassága, a kósza kóbor tincsek viszont megfékezhetőek. Forraljuk fel a rozmaringot a vízzel. Majd hűtsük le és öntsük hajunkra.

Az izraeliek sarasak

A Holt tengeri iszappakolást már régóta használják arc és testtisztítóként. A hölgyek befedik testüket a fekete iszappal, majd lebegnek a sós vízen. Sokan hazavisznek egy korsóval, hogy otthon is bekenhessék magukat a magas ásványi anyag tartalmú iszappal.

A lengyelek édes csókjai


Lengyelországban minden korosztály számára a méz a legelterjedtebb szépségápolási szer. Az anyák tizenéves lányaiknak a mézes arckezelést ajánlják. Arcmaszkként alkalmazzák, majd bő vízzel leöblítik. Az ifjú hölgyek édes csókjaikat a méznek köszönhetik, hiszen gyakran mézet alkalmaznak ajakápolóként.

A románok nem csak a középső  ujjukat mutogatják!

A világ körmeinek egészségéhez az egyik kelet-európai ország járul hozzá a legpraktikusabb szépségtippel. Áztassuk kézfejünket olíva és A vitaminos olaj keverékébe kéthetente. Ezzel véget vethetünk a töredezett, erőtlen körmöknek. Ha bemutatnák egy heves vita közepette, legalább körmünk miatt nem kell majd szégyenkeznünk.

Kecses lábak az ausztráloktól

Az ausztrálok imádnak mezítláb rohangálni. A legkedveltebb lábbelijük a papucs és a szandál. Egy repedezett, kiszáradt saroknál nincs visszataszítóbb látvány. Az ausztrál hölgyek ezért avokádó héját használnak sarokreszelőként.

Az angolok nem szeretik a vizet

A szigetország csapvize kiszárítja a hajat. Emiatt hetente maximum háromszor mosnak hajat az angliaiak. Víz nélkül is lehet hajat tisztítani. Az britek csodaszere a száraz sampon. Fejbőrbe dörzsölik, majd jól kifésülik.

A svédek megizzasztják magukat

A skandinávoknál szinte mindig dermesztő hideg van. A legtöbb svédnek éppen ezért van szauna az otthonában. A szauna nem csak arra alkalmas, hogy átmelegítsen minket, de vérkeringés serkentő hatása is van. A pirospozsgás, friss arcbőrt, tehát a szaunának köszönhetik.

Drága belga pipere

A nerc olaj kiváló hidratáló. Bőrre és hajra egyaránt alkalmazható. Simává teszi a bőrt és puha tapintásúvá a hajat. Azonban a terhességi csíkok és striák ellen is gyakran alkalmazzák.

Fülöp szigetek

A szigetek lakói aloe verát használnak hajuk fényességének megőrzésére. Egyszerű praktika: törjünk félbe egy aloe levelet, majd masszírozzuk a fejbőrbe a nedvét és végül öblítsük le. A sima bőrért egy csésze reszelt gyömbért és egy negyed csésze finomra vágott limeot visznek fel a megszépíteni kívánt felületre. Kitűnő hidratáló krémet kapunk és bőrünk friss illatú lesz.

Citrusfélékkel oldja meg a problémát Costa Rica

Costa Rica trükkje a pórustisztító hatású az egyenlő arányú narancslé és víz keveréke. Töröljük át arcunkat a narancsos folyadékba mártott törlőkendővel. A keverék továbbfejlesztésével a duzzanatokat enyhíthetjük, a bőrirritációt csökkenthetjük. Adjuk a narancsos mixhez két citrom levét és egy evőkanál szódabikarbónát. Vigyük fel a problémás bőrfelületre, majd 20 perc elteltével mossuk le.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.