Szépség határok nélkül - nemzetközi megszépülés

Nagyvilági szépségtippek - alapanyagok a konyhából 1. rész

A kozmetikai krémeket mi is előállíthatjuk, akár otthon is. Növények és konyhai eszközök segítségével lehetünk mindig frissek és kortalanok. Néhány ötlet külföldről, hogy mások hogyan csinálják.

2010.06.11 07:50sheep - ma.hu

Vérpezsdítő  francia módi

A párizsi nők, a só  gyógyító erejében hisznek. Az otthoni sóradírt egy csésze tengeri sóból és ugyanennyi borsmenta teából állítják elő. A gyógypépet naponta egyszer használják. Alaposan átdörzsölik a leradírozni kívánt testfelületet, majd meleg zuhannyal öblítik le magukat. Ez a külföldi technika serkenti a vérkeringést és selymessé teszi a bőrt.

Spanyol tipp a tincseknek

A dús, sötét hajkoronájú  spanyolok nem csak az áfonya belső gyógyító erejében hisznek. A növényben található vitaminok és ásványi anyagok lehetővé teszik, hogy külső kezelésekre is használják. Egy csésze frissen préselt áfonyalét egy csésze szódavízzel kevernek össze. Az áfonyás folyadékkal hajmosás után öblítik át hajukat, majd alaposan kimossák azt. Carramba, de jó!

Az olaszok szüze: az olíva

A kéz és az arcbőr simasága igen nagy vonzereje az olasz csizma lakóinak. A hazánkban is nagy népszerűségnek örvendő olívaolajat tartalmazó  készítményeket az olaszok nap, mint nap alkalmazzák. Az idősödő kézfej gyakran válik érdessé és szeplőssé. Az olivaolajas hidratálókrémek rendszeres használatával ezek a kellemetlen tünetek megelőzhetőek.

A brazilok joggal zabosak

A Napégés miatti bőrpírt zabpehellyel gyógyítják Brazíliában. Csomagoljunk bio, cukor és adalékanyagok nélkül készült zabpelyhet egy gézlapba. A kötszerből kis batyut készítsünk, melyet kössünk a csapra. Engedjük tele a kádat vízzel úgy, hogy a meleg víz folyjon keresztül a zabos táskán. Feküdjünk a vízben minimum 20 percet. Tejföl helyett ez is megteszi.

Kelet-Afrikai jojoba titok

A jojoba olaj nem csak az kelet-afrikai hölgyek bőrét, de haját is szépíti. Hajukat jojoba olajjal kenik be, majd felcsavarják. Egy rövid ideig hagyják, had szívja magába hajuk az olajat, majd alaposan leöblítik. A jojoba hatékony fürdőolaj is, hiszen bámulatosan puhává teszi a bőrt.

Afrikai vaj – de nem csak a fül mögé

Nyugat-Afrika egész területén a karité fa terméséből készült vajjal szépítik magukat. Testápolóként és hajbalzsamként is alkalmazzák. A szavannák terméke hidratáló, puhító hatása miatt közkedvelt Elefántcsontparton.

Az ősi nedű, a japánok csodaszere

A távol keleti gyógykészítmények a természetgyógyászat alapjait képezik. A természetgyógyászat hatalmas hangsúlyt fektet a prevencióra. A szépségipar és a természetgyógyászat közös gyermeke a japán zöld tea. Mindennapos fogyasztása energetizál, segíti az emésztést és a ráncoktól is megvéd.

Jamaika a pattanások ellen

Keverjünk össze szódabikarbónát  és vizet. A masszát tegyük a pattanásra. Ahogy a készítmény szárad, úgy szívja ki a szennyeződést és zsírt a pórusokból. Bőrszíntől és kortól függetlenül alkalmazható ez a kezelés.

Hófehér  öregedésgátló Kínából


Még a japánok a zöldre, addig a kínaiak a fehér teára esküsznek. A fehér teát nem hiába kapta a császár teája megnevezést. A tea tele van antioxidánsokkal. Mára számos szépségápolási termék alapanyagainak listáján olvasható a császári hozzávaló, a fehér tea, mely az öregedés elleni harc legnagyobb élharcosa.

Szingapúri pára para ellen

Szingapúrban igen magas páratartalom, nem kedvez a hölgyek bőrének. A szingapúri nők avokádó és papaya pépet tesznek arcukra, melyet 15 percig állni hagynak, majd hideg vízzel leöblítik. Az avokádó tele van bőrbarát olajokkal, még a papaya, papain enzimet tartalmaz, mely bőtisztító hatású.

Bollywoodi bámulatos sörények


Az indiai nők ébenfekete titokzatos tekintetükkel és megnyerő hajkoronájukkal sok ezer férfi szívét rabul ejtették már. Nem csak a sztárok, de a átlagos indiai szépségek gyakran alkalmazzák, a kókuszolajat. Hetente egyszer kókuszolajjal átdörzsölik fejbőrüket, majd törölközőbe csavart hajjal aludni térnek. Reggel lemossák az olajat. Hajuk sűrű, egészséges lesz és az elvékonyodott, töredezett hajszálak is megerősödnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.